In jos
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții. Empty Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții.

la data de Septembrie 15th 2015, 11:43 am
ASTĂZI, CĂLĂTORII TCE PLOIEŞTI VOR AVEA O SURPRIZĂ. CÂT COSTĂ. GALERIE FOTO

De astăzi şi până pe 22 septembrie, TCE Ploieşti va testa un autobuz electric. Este vorba de modelul EBN 10.5, produs în Republica Cehă, de către compania SOR.

Autobuzul a mai fost folosit de probă în oraşele Braşov, Brăila, Focşani, Galaţi, Râmnicu Vâlcea, Slatina şi Suceava. Pe parcusul acelor teste s-au înregistrat consumuri minime de 0,5 kW/km ceea ce ar corespunde unui cost de 27 bani/km. Comparativ, un autobuz diesel consumă echivalentul în lei a 2,5 RON/km, fără a mai pune la socoteală alte costuri de mentenanţă care sunt mult mai mari la autobuzele diesel decât la cele electrice. Cum preţul unui model depăşeşte 350.000 de euro, este greu de crezut că TCE Ploieşti, companie aflată într-o situaţie financiară dificilă, îşi va permite cumpărarea de astfel de autobuze.

http://www.observatorulph.ro/social/57179-astazicalatorii-tce-ploiesti-vor-avea-o-surpriza-cat-costa-galerie-foto

Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții. 2gttfmd
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții. Empty Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții.

la data de Decembrie 20th 2018, 2:06 pm
51 de autobuze electrice pentru patru oraşe din România: Alba Iulia, Buzău, Ploieşti şi Constanţa


Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat marţi, 18 decembrie, licitaţia pentru achiziţia a 51 de autobuze electrice pentru oraşele Alba Iulia (13), Buzău (9), Ploieşti (9) şi Constanţa (20). Valoarea totală a contractului este estimată la 141,37 milioane de lei (30 milioane de euro).

Licitaţia pentru cele 51 de autobuze electrice de circa 12 metri lungime mai include şi 15 de staţii de încărcare rapidă şi 51 de staţii de încărcare lentă.

Aceasta este împărţită în patru loturi:

Lotul 1: Alba Iulia - 13 autobuze electrice - 4 staţii de încărcare rapidă - 13 staţii de încărcare lentă (13,26 mil. lei)

Lotul 2: Buzău - 9 autobuze electrice - 3 staţii de încărcare rapidă - 9 staţii de încărcare lentă (25,12 mil. lei)

Lotul 3: Constanţa - 20 autobuze electrice - 5 staţii de încărcare rapidă - 20 staţii de încărcare lentă (55 mil. lei)

Lotul 4: Ploieşti - 9 autobuze electrice - 3 staţii de încărcare rapidă 9 staţii de încărcare lentă (25,12 mil. lei).

Termenul limită până la care companiile interesate pot depune oferte este 17 ianuarie 2019, potrivit anunţului publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Tot Ministerul Dezvoltării va organiza proceduri de achiziţie şi pentru tramvaie şi troleibuze din fonduri nerambursabile de la UE, urmând ca la Ploieşti să ajungă câte 20 de bucăţi din fiecare categorie. Separat, Primăria este şi într-un parteneriat cu Ministerul Mediului, sperând să mai obţină încă 11 autobuze electrice noi şi de aici. La acestea se adaugă cele 50 de autobuze diesel noi pe care Primăria le-a contractat şi care urmează să fie livrate în următorii doi ani, primele 10 ajungând deja în municipiu în această toamnă.

Câteva date tehnice despre autobuzele electrice :

1.Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling).
2.Durata de funcționare de minim 15 ani;
3.Durata de utilizare fără reparație generală de minim 8 ani;
4.Durata de utilizare a bateriilor electrice de minim 5 ani.
5.Bateriile electrice vor permite o încărcare rapidă (2 ... 10 minute) și o încărcare lentă (maxim 6 ore) fără să își piardă calitățile funcționale.
6.Autonomia autobuzelor electrice va fi de minim 60 km în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răcire/încălzire și cu încărcare maximă de persoane.
7.Numărul ușilor de acces va fi de minim 3, situate pe partea dreaptă a autobuzelor electrice, cu câte 2 foi de uși fiecare, cu funcționare automată, lățime pentru fiecare ușă de minim 1.200 mm
8.Scaunele pentru călători vor fi realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, proprietăți antigraffiti, vopsea înglobată, antivandalism cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie, ușor lavabilă.
9.Autobuzele electrice vor fi echipate cu sisteme de informare audio-video a călătorilor.
10.Autobuzele electrice vor fi echipate cu un sistem de numărare al călătorilor (cu senzori inteligenți 3D și cu analizori) fiind incluse în prețul ofertei.
11.Autobuzele electrice vor fi prevăzute cu un sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție.
12.Autobuzele electrice vor fi echipate de către producător cu un sistem pentru internet gratuit Wi-Fi, pentru călători, fiind echipate cu router Wi-Fi separate pentru furnizare de servicii de internet gratuit călătorilor.
13.Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 29 persoane pe scaune și 40 călători transportaţi în picioare.Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții. Empty Re: Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții.

la data de Aprilie 17th 2019, 11:03 am
CINCI OFERTANŢI LA LICITAŢIA MINISTERULUI DEZVOLTĂRII PENTRU FURNIZAREA AUTOBUZELOR ELECTRICE LA PLOIEŞTI

Licitația pentru achiziționarea a 51 de autobuze electrice pentru patru orașe din România, derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a ajuns la faza deschiderii ofertelor și a verificării dosarelor celor cinci societăți care au participat la procedura de achiziție.
Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, în etapa de evaluare tehnică – programată a se încheia în toamna acestui an – au intrat ofertele depuse de cinci societăți. Francezii de la Astom Transport SA participă în calitate de terț la oferta depusă de către SC Alstom Transport SA România. Un alt ofertant este New Kopel Car Import (reprezentant al unei firme din China), susținut de Tal Lahav – Shlomo Motors Ltd (Israel), al treilea este Bozankaya Otomotiv Mak (Turcia), al patrulea – Solaris Bus & Coach (din Polonia) și al cincilea – SOR Libchavy spol, din Cehia.

Evaluarea tehnică și financiară ar urma să se încheie la începutul lunii octombrie, ceea ce înseamnă că procedura ar putea să fie finalizată la sfârșitul acestui an.
Deși Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis o contestație depusă de societatea Anadolu Automobil Rom, importatorul autobuzelor marca Isuzu produse în Turcia, iar autoritatea contractantă – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – a fost obligată să corecteze caietul de sarcini, firma respectivă nu mai apare în SEAP ca fiind printre participanții care au depus oferte tehnice și de preț.
Contestatarul s-a referit, în plângerea depusă la CNSC, la pantograful cu construcție specială, la bateriile electrice de o anume capacitate și autonomie, precum și găsirea de soluții pentru extinderea autonomiei autobuzului electric prin intermediul unei baterii suplimentare.
MDRAP va cumpăra autobuze electrice pentru municipiile Alba Iulia (valoare estimată la 36,12 milioane de lei), Buzău (25,12 milioane de lei), Constanța (55 milioane de lei) și Ploiești (25,12 milioane de lei).
La Ploiești, în urma achiziției celor 51 de autobuze electrice, ar urma să ajungă doar nouă astfel de mijloace de transport, în baza acordului de parteneriat şi a protocolului de asociere semnate între Primăria Ploiești şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Conform documentației, autobuzele trebuie să aibă circa 12 metri lungime, în cadrul achiziției urmând să fie cumpărate și trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă. În caietul de sarcini sunt prevăzute chiar și rutele pe care ar trebui să circule autobuzele electrice, la Ploiești fiind specificate traseele 2 și 2 barat.

Sursa : http://ziarulprahova.ro/2019/04/cinci-ofertanti-la-licitatia-ministerului-dezvoltarii-pentru-furnizarea-autobuzelor-electrice-la-ploiesti/
Continut sponsorizat

Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții. Empty Re: Autobuze Electrice: Știri. Noutăți. Discuții.

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum