In jos
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de August 15th 2013, 3:53 pm
ACHIZIŢIE SURPRIZĂ LA RATP PLOIEŞTI
Publicat la: 15 august 2013 de Roxana Tănase

Mult promisul program de reabilitare a liniilor de tramvai din municipiu va veni la pachet şi cu restricţii ale acestor mijloace de transport pe toată perioada de derulare a lucrărilor. Conducerea RATP Ploieşti a anunţat că vor fi achiziţionate, în acest sens, 15 autobuze. Achiziţia de autobuze ar urma să aibă loc până la 1 octombrie, când se preconizează scoaterea din circulaţie a tramvaielor, pe durata realizării lucrărilor de reabilitare a căii de rulare. „Vor fi 15 autobuze noi, Euro 5”, a declarat Cristian Iancovici, directorul RATP Ploieşti, care însă nu a precizat care vor fi fondurile alocate pentru achiziţionarea autobuzelor.

Sursa: http://www.observatorulph.ro/administratie/28318-achizitie-surpriza-la-ratp-ploiesti
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty RATP pregateste inlocuirea tramvaielor dupa demararea lucrarilor la caile de rulare

la data de August 19th 2013, 9:46 am
RATP pregateste inlocuirea tramvaielor, dupa demararea lucrarilor la caile de rulare
(Luni, 19 august 2013)

• Regia cumpără piese de schimb, dar intenţionează să achiziţioneze şi 15 autobuze noi, în leasing

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti se apropie vertiginos de transformarea propriu-zisă în societate comercială. În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Ploieşti, desfăşurată săptămâna trecută, au fost efectuate unele modificări la obiectul de activitate al viitoarei societăţi, care va purta denumirea SC Transport Călători Express SA şi al cărei unic acţionar va fi Municipiul Ploieşti. Chiar dacă, până la reorganizarea RATP şi înregistrarea la Registrul Comerţului Prahova a viitoarei societăţi ar mai putea trece ceva timp, actuala regie se pregăteşte de înlocuirea tramvaielor cu autobuze, dată fiind apropierea încheierii procedurii de achiziţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a căii de rulare pentru tramvaiele 101 şi 102.
Până la sfârşitul acestui an, Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti va achiziţiona, după parcurgerea tuturor procedurilor legale pentru organizarea unei licitaţii, cel puţin 15 autobuze noi care să suplimenteze actualul parc de autobuze al regiei. Acestea vor fi cumpărate în leasing, potrivit reprezentanţilor RATP şi se speră că vor intra în circulaţie la scurt timp după demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a liniilor de tramvai. Caietul de sarcini pentru achiziţia de autobuze este aproape finalizat, urmând să fie parcurşi paşii necesari pentru lansarea licitaţiei în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Până la creşterea numărului de autobuze, însă, RATP se pregăteşte să aibă un stoc de piese de schimb pentru mijloacele de transport în comun existente în momentul de faţă.
La începutul lunii septembrie, Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti va organiza licitaţia pentru achiziţionarea, după încheierea unui acord-cadru, de piese de schimb pentru autobuzele marca BMC 215 SCB şi de garnituri de frână destinate autobuzelor Ikarus 260/280. Acordul-cadru de furnizare va fi valabil pentru o perioadă de 12 luni, valoarea estimată a pieselor fiind de 642.000 de lei, fără TVA.
Livrarea pieselor de schimb se va face numai pe bază de comandă fermă în funcţie de necesităţile achizitorului – RATP Ploieşti, pentru că nu se poate previziona momentul în care va apărea necesitatea unui anumit produs, termenul de livrare fiind de 10 zile de la primirea comenzii.
V.STOICA - www.ziarulprahova.ro
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de August 31st 2013, 6:28 pm
Serios? Ma faceti sa rad. Stai putin. Cum adica: "Peste 180 de autobuze de la RATP au uzura depasita chiar si de 319%" ? Un mic calcul: sa zicem oficial ca avem 50 MAN, 50 BMC, 89 de Ikarus-uri, 20 Isuzu, 3 DAC-uri si un Karosa. In total = 213 autobuze. Vreti sa spuneti ca din astea 213, noi avem PESTE 180 cu uzura depasita si de 319%? Sigur. Dupa sa imi spuna ca: "În total este vorba de 183 de autobuze care au un grad de uzură mai mare de 100%.". Bai nene, din ce scrieti voi mai jos, avem toate vehiculele cu uzura depasita de 100%. 20 de Isuzu nu mai avem de mult ( cel putin unul e donator, nu stiu cate sunt defecte ); la data de 31 iulie 2013, intr-adevar, avem 3 autobuze DAC 112UDM ( va asigur ca nu a existat si nici nu va exista UDL ), insa doar doua sunt activate, circuland de dimineata / la orele de varf / in week-end care se comporta excelent poate chiar mai bine decat unele MAN-uri, insa unul este deja casat, adica #2202 care era destinat "muzeului RATP". Ikarus-urile sunt chiar mai vechi decat autobuzele DAC, asa ca rata de uzura mi se pare normala pentru varsta lor. Daca si Karosa are o uzura de peste 100%, eu ma sinucid. Autobuzul e unul dintre cele mai ingrijite vehicule ale Regiei, neavand pic de rugina. Ok, sa zicem ca MAN-urile au gradul de uzura de peste 100% insa sunt in fiecare zi la datorie inca din anul 2000. Ceea ce ma mira e ca BMC-urile, cele mai "noi" autobuze au rata de uzura de peste 106%. Probabil ca studiul a fost facut pe ani, insa asta reprezinta vechimea. Articolul asta e bun pentru a ne da seama cate Ikarus-uri mai avem. Oricum, enjoy.

"AUTOBUZE, PERICOL PUBLIC! CA APROBĂ ACHIZIŢIONAREA DE NOI VEHICULE
Publicat la: 30 august 2013 de Roxana Tănase

Peste 180 de autobuze de la Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti au uzura depăţită chiar şi de 319%. Prin urmare, astăzi, Consiliul de Administraţie al RATP a luat astăzi în discuţie achiziţionarea a 15 autobuze noi, urmând ca, în următorii doi ani, să mai fie cumpărate încă 25.
Peste 180 de vehicule din parcul de autobuze de la RATP au uzura depăşită. La data de 31 iulie, erau trei autobuze DAC 112 UDL cu o uzură de 248,3%, 68 de Ikarus cu uzură de 319,5%, 21 Ikarus 260 – 281,7%, 20 Izuzu – 189,6%, un autobuz Karosa B931 – 193,85, 15 Man SL 222 – 164,6%, cinci Man SL 283 – 133,3%, Man SL 223 – 128,6%, BMC 215 SCB – 106,8%. În total este vorba de 183 de autobuze care au un grad de uzură mai mare de 100%. „Se ia în calcul achiziţionare de noi autobuze, având în vedere gradul avansat de uzură al parcului existent, dar şi pentru că municipalitatea a demarat procedurile de achiziţie pentru reabilitarea totală a traseelor de tramvai, urmând ca după finalizarea licitaţiei, tramvaiele să fie înlocuite cu autobuze pe toată durata lucrărilor. Acesta este motivul pentru care este necesară suplimentarea numărului de autobuze cu minimum 15 bucăţi în primă fază, urmând ca încă 25 de autobuze să fie achiziţionate în următorii doi ani”, ne-a declarat Raul Petrescu, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Sursa: www.observatorulph.ro"
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Septembrie 3rd 2013, 5:50 pm
avatar
TheBoss
Mesaje : 224
Data de inscriere : 23/08/2012
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Noiembrie 25th 2013, 10:28 pm
Transport Calatori Express a lansat anuntul preliminar de cumparare a 15 autobuze noi

(Luni, 25 noiembrie 2013)
• Primarul Iulian Bădescu speră ca, la începutul anului 2014, mijloacele de transport achiziţionate să circule, deja, pe străzile din PloieştiTransformarea Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti în SC Transport Călători Express SA şi implicaţiile de natură juridică ale acestei schimbări au avut urmări asupra multora dintre documentele emise de către noua societate comercială de transport public ploieştean. Astfel, deşi caietul de sarcini şi documentaţia pentru organizarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 15 autobuze noi erau gata de ceva vreme, modificările apărute în actele juridice ale noii societăţi au determinat ca abia vineri, 22 noiembrie, să fie lansat anunţul preliminar pentru declanşarea procedurii de achiziţie.
Potrivit anunţului de intenţie postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), până la sfârşitul lunii noiembrie va fi începută procedura de adjudecare, cu toţii paşii legali pe care îi prevede legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice. Conform aceleiaşi surse, cele 15 autobuze vor avea obligatoriu o lungime de 12 metri, iar podeaua va fi complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, pentru accesul facil inclusiv pentru persoanele care se deplasează greu sau au probleme de handicap. Aşa cum s-a anunţat deja, autobuzele vor fi cumpărate în sistem leasing, valoarea estimată a contractului fiind de circa patru milioane de euro.
Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat că se speră ca procedura de achiziţie să fie finalizată anul acesta, iar, din primăvara lui 2014, noile mijloace de transport să intre deja în circulaţie pe străzile din municipiu. Potrivit edilului, caietul de sarcini şi documentaţia de atribuire se află în prezent la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, pentru avizare, şi până la sfârşitul acestei săptămâni va fi lansată procedura de achiziţie.
Cumpărarea autobuzelor este strict necesară în această perioadă, dată fiind preconizata demarare a lucrărilor pentru modernizarea liniilor de tramvai din Ploieşti. Din primăvara viitoare, când tramvaiele vor fi trase pe dreapta pentru realizarea noilor căi de rulare 101 şi 102, autobuzele şi troleibuzele vor fi singurele mijloace de transport în comun care vor circula, timp de aproximativ un an şi jumătate, pe străzile din Ploieşti. Pentru că în momentul de faţă vehiculele din parcul auto al SC Transport Călători Express SA Ploieşti sunt învechite şi au nevoie repetată de înlocuirea unor piese importante, achiziţia unor autobuze noi este necesară, tocmai pentru că acestea vor îndeplini pentru o perioadă lungă de timp – fără cheltuieli suplimentare – condiţiile de transport public pentru ploieşteni.
Violeta STOICA

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/administratia-locala/157965/transport-calatori-express-a-lansat-anuntul-preliminar-de-cumparare-a-15-autobuze-noi


Daca sunt corecte datele inseamna aproape 270.000 Euro in medie pe autobuz...la pretul asta eu cred si sper ca se merge pe Mercedes in principal...
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Decembrie 4th 2013, 3:44 pm
Noutăți, noutăți și iar noutăți

ANUNT DE PARTICIPARE PENTRU ACHIZITII PUBLICE DE PRODUSE: Furnizarea de Autobuze urbane

Natura si cantitatea de produse ce se va achizitiona: 15 buc. autobuze de 12 metri pentru transportul urban, cu podea complet coborata pe toata lungimea vehiculului;

Procedura aplicata pentru atribuirea contractului: Licitatie deschisa organizata prin mijloace electronice;

Data si ora pentru depunerea ofertelor: 15.01.2014, ora 16:00.

Pentru participare, societatile interesate pot obtine documentatia de atribuire de pe www.e-licitatie.ro , anuntul de participare nr. 148157 / 27.11.2013.

Relatii: Tel. 0244/543001 ; Fax. 0244/513228, achizitii@ratph.ro
Adrian.B
Adrian.B
Co-Fondator
Mesaje : 173
Data de inscriere : 16/02/2014

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Februarie 16th 2014, 11:08 pm
In acest moment in garajul societatii se afla doua autobuze in probe. Un Man scurt si un Mercedes articulat.
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti, PH, RO

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Autobuz in Probe

la data de Februarie 18th 2014, 2:14 pm
Autobuz in Probe azi pe traseul 30. Este vorba de un MAN, care la prima vedere pare LF

avatar
TheBoss
Mesaje : 224
Data de inscriere : 23/08/2012
Varsta : 23
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Februarie 18th 2014, 7:49 pm
Are numere rosii de Sibiu si nu are A/C ... cred ca e un MAN NL posibil modelul 313...era prea frumos sa fie fost un  MAN Lyon's city totusi :roll: 
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Februarie 20th 2014, 11:55 am
VIDEO CU AUTOBUZELE DE PROBE PRECUM SI RASPUNSUL DIRECTORULUI TCE

https://www.youtube.com/watch?v=ZVQ9ri-ZkBw
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Stiri

la data de Februarie 24th 2014, 4:05 pm
PRIMĂRIA PLOIEŞTI VREA SĂ GARANTEZE LEASING-UL PENTRU AUTOBUZELE NOI

Licitaţia organizată de SC Transport Călători Express, cu privire la achiziţionarea a 15 autobuze, este în plină desfăşurare. Cum suma estimată este de peste patru milioane de euro, fimele participante au solicitat garantarea leasing-ului financiar.
Licitaţia ar urma să fie finalizată până pe 5 martie, însă între timp aleşii locali ploieşteni vor dezbate, la viitoarea şedinţă, un proiect referitor la garantarea leasing-ului financiar de 4.095.000 lei, respectiv de 18.427.500 lei, solicitare venită din partea firmelor participante la licitaţie.

Sursa : http://www.observatorulph.ro/administratie/36974-primaria-ploiesti-vrea-sa-garanteze-leasing-ul-pentru-autobuzele-noi
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Martie 26th 2014, 8:00 am
Societatea Transport Calatori Express a fost lasata cu buza umflata,
Licitaţia pentru achiziţionarea a 15 autobuze noi a fost anulată


Surpriză majoră în cadrul procedurii de achiziţie demarată de societatea Transport Călători Express pentru cumpărarea a 15 autobuze noi! Licitaţia deschisă a fost anulată, pe motiv că, până la termenul-limită de depunere a ofertelor, niciuna dintre firmele de profil care fuseseră interesate de încheierea unui contract cu TCE Ploieşti nu a mai depus oferta, în cele din urmă.


Conform sumarului licitaţiei deschise, publicat ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ofertanţii participanţi, dar care nu au mai fost evaluaţi pentru simplul motiv că nu au mai depus niciun document până la termenul limită, au fost şase. Unul s-a retras (o firmă din Ciolpani), iar alţi cinci – printre care s-a aflat şi o societate din Ploieşti – nu au mai intrat în discuţie, din cauza lipsei ofertelor.
Principala cauză a lipsei ofertelor pare să fi fost solicitarea expresă a firmelor care au cerut clarificări pentru ca municipalitatea să garanteze contractul de leasing prin care ar fi trebuit să fie achiziţionate cele 15 autobuze. Pentru că în şedinţa Consiliului Local Ploieşti nu a fost aprobată propunerea de garantare de către municipalitate a leasingului, rezultatul a fost, în final, anularea acestei licitaţii.
Atât directorul Transport Călători Express, Cristian Iancovici, cât şi primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, ne-au declarat, ieri, că procedura de achiziţie va fi reluată, în aceleaşi condiţii. Iulian Bădescu a precizat, pe de altă parte, că speră ca licitaţia reluată să conducă, cel târziu în vara acestui an, la reîmprospătarea flotei societăţii de transport public ploieştean. „Intrarea în vigoare a gratuităţii pentru transportul public în comun, serviciu asigurat la Ploieşti de Transport Călători Express, va conduce la un cash-flow sporit către această societate şi, prin urmare, TCE va sta mai bine din punct de vedere financiar, astfel încât firmele care vor dori să participe la licitaţie probabil vor renunţa la a solicita garantarea de către municipalitate a leasingului. Dacă va fi totuşi nevoie, vom reanaliza posibilitatea aceasta, de a garanta creditul prin care TCE va achiziţiona aceste autobuze noi”, ne-a declarat primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu.
Potrivit edilului, caietul de sarcini va rămâne acelaşi ca şi pentru procedura de achiziţie care a fost anulată, momentan. Prin urmare, atât numărul de autobuze va rămâne acelaşi (15), precum şi condiţiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească noile mijloace de transport în comun ce vor fi cumpărate de către Transport Călători Express.
Cele 15 autobuze vor avea obligatoriu o lungime de 12 metri, iar podeaua va fi complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, pentru accesul facil inclusiv pentru persoanele care se deplasează greu sau au probleme de handicap, iar valoarea estimată a contractului va fi de circa patru milioane de euro.
Având în vedere parcul auto învechit al Transport Călători Express, dar şi întreruperea – pentru cel puţin un an şi jumătate – a circulaţiei tramvaielor, ca urmare a începerii lucrărilor la căile de rulare ale traseelor 101 şi 102, achiziţionarea celor 15 autobuze este strict necesară şi ar îmbunătăţi parţial condiţiile în care se va derula transportul public ploieştean până la finalul anului 2015.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/administratia-locala/170359/societatea-transport-calatori-express-a-fost-lasata-cu-buza-umflata
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Martie 27th 2014, 6:39 pm
TCE Ploiești va avea autobuze noi!
De Cătălin.C , TransPloiesti

Întrebat în emisiunea prezentată de Marius Visarion, „ A IV-a Putere ”, directorul SC Transport Călători Express SA Ploiești, Cristian Iancovici, a anunțat că va fi achiziționat lotul de autobuze. Pe motivul că la ultima licitație de acest gen, municipalitatea nu a garantat programul de leasing, niciuna dintre firmele interesate nu au mai depus oferta. TCE se pregătește de o nouă licitație în acest sens.

Autobuzele Ikarus, articulate, vor fi introduse pe traseele 101 și 102, dar pentru o scurta perioadă, câteva luni de zile. Noi am avut o licitație, ratată, pe data de 17 și vom relua procedura.” a declarat directorul TCE.

Cristian Iancovici explică și motivul pentru care licitația a fost „ ratată ”: „ Majoritatea celor care au dorit să vină la licitație au solocitat ca Primăria să fie garant ... Având în vedere că situația noastră economică este la vedere și mai mult decât atât, procesele care încă nu s-au finalizat atât cu ANAF-ul, cât și cu SPFL-ul, cazierul nostru nu este o revistă foarte bună. Am preluat totul de la fosta regie de transport și așteptăm, procesele sunt în continuare.
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Martie 30th 2014, 12:49 pm
Răutăcios articolul.


Fostul RATP Ploiesti are un renume asa de prost incat nicio firma nu vrea sa-i vanda autobuze
Publicata la 28 Mar 2014 - 12:52pm de Max-Media.ro

Fosta Regie Autonomă de Transport Public Ploiești, metamorfozată în SC Transport Călători Express SA, a primit o palmă grea din partea a șase firme. Acestea au refuzat pur și simplu să se înscrie la o licitație publică, în urma căreia urmau să livreze 15 autobuze.

De vină este prostul renume al societății, rezultat direct al pierderilor financiare uriașe înregistrate în ultimii ani.

În fapt, fostul RATP a fost o gaură neagră pentru Primăria Ploiești în ultimii 10 ani, care a pompat zeci de milioane de euro ca subvenții.

La licitația publică deschisă, aflată în curs de derulare pe SEAP, 6 firme s-au arătat interesate inițial să livreze autobuze. Numai că niciuna nu a depus documentația solicitată, după ce au aflat că nici SC Transport Călători Express (TCE) SA și nici Primăria Ploiești nu vor să garanteze contractul de leasing.

Practic, neavând siguranța că beneficiarul are de unde plăti autobuzele, firmele implicate în livrare s-au retras.

Primarul Iulian Bădescu spune că licitația se va relua în același condiții și atrage atenția că TCE va primi din partea Primăriei Ploiești mai multe milioane de euro în următorii 2 ani, ca urmare a faptului că transportul public a devenit gratuit pe perioada de modernizare a liniilor de tramvai, fiind susținut integral de administrația locală.

Cele 15 autobuze ar trebui să aibă garda joasă, 12 metri lungime, aer condiționat, iar prețul pe bucată nu ar trebui să sară de 266.000 de euro. Ceea ce oricum ar fi foarte mult.

http://www.max-media.ro/fostul-ratp-ploiesti-are-un-renume-asa-de-prost-incat-nicio-firma-nu-vrea-sa-i-vanda-autobuze.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 994
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 18th 2014, 10:23 am
Transport Calatori Express a reluat licitatia pentru autobuze

Ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, a fost lansată a doua oară licitaţia pentru achiziţionarea, în leasing, a 15 autobuze noi pentru îmbunătăţirea parcului auto al societăţii Transport Călători Express.
Anterioara tentativă de încheiere a unui contract pentru furnizarea autobuzelor în sistem leasing a eşuat, după ce firmele care se arătaseră interesate, iniţial, de participarea la procedura de achiziţie, nu au mai depus ofertele până la data-limită stabilită în acest sens de către organizatorul licitaţiei – societatea de transport public ploieşteană.
Principala cauză a lipsei ofertelor, de la prima procedură lansată de TCE, pare să fi fost solicitarea expresă a societăţilor care au cerut clarificări pentru ca municipalitatea să garanteze contractul de leasing prin care ar fi trebuit să fie achiziţionate cele 15 autobuze. Pentru că în şedinţa Consiliului Local Ploieşti nu a fost aprobată propunerea de garantare de către municipalitate a leasingului, rezultatul a fost, în final, anularea acestei licitaţii.
Acum, procedura a fost din nou iniţiată, cu aceeaşi documentaţie de atribuire, însă cu mici modificări rezultate din solicitările de clarificări depuse de firmele interesate în cadrul primei lansări a anunţului de participare.
Potrivit draftului de contract, câştigătorul licitaţiei va fi obligat să furnizeze, în sistem leasing financiar, 15 autobuze pentru transportul urban, de 12 metri, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea autovehiculului.
Pentru că autobuzele vor fi de ultimă generaţie, în contract se vor prevedea şi condiţii referitoare la furnizarea unui aparat de diagnoză, dar şi referitoare la furnizarea pieselor de schimb şi a materialelor consumabile pentru asigurarea mentenanţei pentru 24 de luni, dar şi obligativitatea instruirii şi autorizării personalului Transport Călători Express. În fiecare zi trebuie să fie disponibil un număr de autobuze de minimum 95% din parcul auto care va fi livrat, iar fiecare autobuz în parte va trebui să fie disponibil cel puţin 347 zile pe an.
Pentru această nouă procedură de achiziţie a celor 15 autobuze, termenul pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente pentru firmele interesate este 2 iunie 2014, în timp ce depunerea ofertelor poate fi făcută până la 3 iunie, pentru ca, ulterior, după evaluarea dosarelor depuse, deschiderea ofertelor să aibă loc pe 20 iunie.
Există speranţa ca, la a doua strigare, situaţia să se schimbe faţă de prima procedură de achiziţie, dat fiind că, până la deschiderea ofertelor, situaţia financiară a TCE se va schimba, date fiind subvenţiile pe care le va suporta Primăria Ploieşti pentru asigurarea transportului gratuit pe perioada lucrărilor la liniile de tramvai.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/administratia-locala/172731/transport-calatori-express-a-reluat-licitatia-pentru-autobuze
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Achizitia

la data de Aprilie 18th 2014, 12:38 pm
Sunt curios cine o sa se "inghesuie" sa trimita autobuze in orasul nostru!?! parca vad iar licitatia contestata de mai multe parti...si vin autobuzele la Paste...ca tot e aproape
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 18th 2014, 12:57 pm
Nu ai specificat care Paște. S-a precizat clar că „ s-ar putea să vină prin toamnă ”, S-AR PUTEA!
Ionut98
Ionut98
Moderator
Mesaje : 148
Data de inscriere : 03/08/2012
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 18th 2014, 1:05 pm
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Achizitionarea

la data de Aprilie 19th 2014, 10:46 am
La Pastele...cailor...despre asta era vorba
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Achizitionarea

la data de Aprilie 19th 2014, 10:47 am
Mie chiar imi plac autobuzele ROMAN :D 
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 19th 2014, 10:50 am
Sincer, nu mă omor după design, însă este românesc și calitativ, chiar mai calitativ decât Citaro-urile din București.
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Achizitia

la data de Aprilie 22nd 2014, 12:08 pm
In Cluj se face licitatie pt.cumpararea de autobuze noi - 40 la numar...de 18 m...deci articulate...in Ploiesti de ce nu se poate?!
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 26th 2014, 8:16 pm
După ce a fost dezbătut aici subiectul legat de autobuzele ROMAN, a apărut și articolul pe ObservatorulPh:

TCE vrea să cumpere autobuze de două ori mai scumpe decât acesta

Aşa arată autobuz URBAN Low Floor CROSSTOWN produs de Autocamioane Braşov, care costă 135.000 euro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Autobu18

După o primă încercare nereuşită, conducerea TCE a reluat licitaţia pentru achiziţia a 15 autobuze noi. Potrivit caietului de sarcini, preţul pe care societatea de transport este dispusă să-l plătească este dublu faţă de unul produs de Autocamioane Braşov.

Scoaterea tramvaielor pentru reabilitarea liniilor, precum şi transportul gratuit au readus pe traseele TCE Ploieşti autobuze vechi de 30 de ani, spre nemulţumirea călătorilor. Conducerea TCE Ploieşti a reluat licitaţia pentru achiziţia a 15 autobuze noi, bugetul alocat pentru această investiţie fiind de 4 milioane de euro, fără TVA. Un calcul simplu ne arată că societatea de transport public este dispusă să plătească aproape 270.000 de euro, fără TVA. La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanţii Autocamioane Braşov ne-au transmis că un autobuz URBAN Low Floor CROSSTOWN costă 135.000 Euro + TVA. Acestea au motorizare EURO 5, podea coborată în ampatament, dispozitive tehnice destinate să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi sistem de siguranţă care nu permite plecarea autobuzului cu uşile deschise, dar şi instalaţie de aer condiţionat.

Potrivit caietului de sarcini, TCE este dispusă să plătească 4 milioane de euro pentru 15 autobuze, adică aprox. 270.000euro / bucata

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Licita10
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Aprilie 29th 2014, 4:16 pm
Anunt de participare pentru achizitie publica de produse: FURNIZAREA DE AUTOBUZE URBANE

Natura si cantitatea de produse ce se va achizitiona: 15 Autobuze de 12 metri pentru transportul urban, in sistem de leasing financiar;
Procedura aplicata pentru atribuirea contractului: Licitatie deschisa organizata integral prin mijloace electronice (on-line);
Data si ora pentru depunerea candidaturilor: 03.06.2014, ora 16:00.

Pentru participare, societatile interesate pot obtine documentatia de atribuire de pe www.e-licitatie.ro, anuntul de participare nr. 150453/17.04.2014.
Relatii: Tel. 0244/543001; Fax. 0244/513228, achizitii@ratph.ro
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

la data de Iunie 29th 2014, 2:02 pm
TCE Ploiești: O NOUĂ LICITAȚIE?
De Cătălin.C / 29 iunie 2014 / www.transploiesti.forumgratuit.ro

Având o altă licitație eșuată, TCE Ploiești speră la o „ minune ” cu noua licitație adresată achiziționării lotului de 15 autobuze noi. Astfel, pe data de 17 iulie 2014, sunt așteptate firmele interesate pentru a depune documentațiile necesare.

Principala cauză a nerezolvării acestui proiect l-a precizat chiar Cristian Iancovici, directorul SC Transport Călători Express SA Ploiești, în urmă cu câteva luni, când licitația fusese anulată: „ Majoritatea celor care au dorit să vină la licitație au solocitat ca Primăria să fie garant... Având în vedere că situația noastră economică este la vedere și mai mult decât atât, procesele care încă nu s-au finalizat atât cu ANAF-ul, cât și cu SPFL-ul, cazierul nostru nu este o revistă foarte bună. Am preluat totul de la fosta regie de transport și așteptăm, procesele sunt în continuare.

Amintim că autobuzele trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: o lungime de 12 metri, iar podeaua va fi complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, pentru accesul facil inclusiv pentru persoanele care se deplasează greu sau au probleme de handicap.

Astfel, valoarea estimată a contractului va fi de circa patru milioane de euro.

Datele publicate de SC TCE SA Ploiești:

Anunt de participare pentru achizitie publica de produse: FURNIZAREA DE AUTOBUZE URBANE

Natura si cantitatea de produse ce se va achizitiona: 15 Autobuze de 12 metri pentru transportul urban, in sistem de leasing financiar;
Procedura aplicata pentru atribuirea contractului: Licitatie deschisa organizata integral prin mijloace electronice (on-line);
Data si ora pentru depunerea candidaturilor: 17.07.2014, ora 16:00.

Pentru participare, societatile interesate pot obtine documentatia de atribuire de pe www.e-licitatie.ro, anuntul de participare nr. 150453/17.04.2014.
Relatii: Tel. 0244/543001; Fax. 0244/513228, achizitii@ratph.ro.
Continut sponsorizat

Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții Empty Re: Autobuze Diesel: Știri. Noutăți. Discuții

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum