In jos
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti, PH, RO

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 12th 2016, 10:31 am
Noi lucrări pe strada Cuza Vodă
(Eu i-aș spune Cadou de Paște pentru Traseul 202 )

La aproape un an după finalizarea parcării supraetajate de pe strada Cuza Vodă din Ploiești, municipalitatea anunță organizarea de licitație pentru instalarea infrastructurii de cablu pentru troleibuze.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 40.481,65 lei, fără TVA, din care un procent de 5% reprezintă cheltuieli diverse și neprevăzute. Termenul de desfășurare al lucrărilor este estimat la 30 de zile de la data emiterii ordinului de începere. Anunțul pentru licitație a fost deja publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice).

Este vorba despre trei tipuri de lucrări, respectiv pentru linii electrice, pentru instalarea infrastructurii de cabluri și de cablare și pentru conexiunile electrice.

Anul trecut, Primăria Ploiești a organizat achiziție publică pentru Studiu de Fezabilitate , Proiect Tehnic si Detalii de Executie, privind amplasarea a trei stâlpi de iluminat public și sustinere cale de rulare troleibuz pe un tronson al strazii Cuza Voda situat între străzile Vlad Țepeș și Vasile Lupu. Valoarea estimată la anunțarea licitației a fost de 10.000 lei (fără TVA).

Sursa: http://www.observatorulph.ro
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Înființare Traseul 3

la data de Martie 12th 2016, 9:14 pm
Consilierul local George Botez anunță, cu ocazia finalizării Parcului Municipal Vest la sfârșitul lunii martie, faptul că a discutat cu directorul TCE, Virgiliu Iancovici, urmând să fie pus în funcțiune o nouă linie care să lege centrul orașului de Parcul Municipal Vest, traseul preluând indicativul 3: „Azi am discutat cu dl Director Iancovici și se va înființa traseul nr.3 din Centru la Parcul. Vest. Cu curse mai dese în weekend.(...) Vom avea curse directe Centru-Parc. Cu program intens la sfarsit de saptamana!”
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty News alert

la data de Martie 29th 2016, 12:30 pm
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 21st 2016, 10:10 am
Cum vor circula autobuzele de Paște. Anunțul TCE Ploiești

În noaptea de Paște, TCE pune la dispoziția călătorilor mai multe mijloace de transport pe traseele importante din Ploiești.

In noaptea de 30 aprilie spre 01 mai 2016 S.C. T.C.E. S.A. Ploiesti asigura transport pe teritoriul municipiului Ploiesti, astfel :
- 1 TRAMVAI PE TRASEUL 101 Plecari de la Sp.Jud. : 24,00 ; 1,00 ; 2,00 . Plecari de la Gara Sud : 0,30 ; 1,30 ; 2,30;
- 1 AUTOBUZ PE TRASEUL 2 Plecari de la Gara Vest : 24,00 ; 1,00 ; 2,00. Plecari de la Gara Sud : 0,15 ; 1,15 ; 2,15;
- 1 TROLEIBUZ PE TRASEUL 44 Plecari de la Malu Roşu : 24,00 ; 1,15 ; 2,15. Plecari de la Gara Sud : 0,45 ; 1,45 ; 2,45;

ATENTIE ! NU ESTE PERMISA INTRODUCEREA IN SALONUL AUTOVEHICULELOR DE TRANSPORT IN COMUN A MATERIALELOR INFLAMABILE SAU CU FLACĂRĂ DESCHISA!

La traseele 1, 22barat, 401 si 402 orarele de functionare au fost corelate si cu programele marilor magazine care functioneaza in zonele deservite de aceste linii regulate urbane. De asemenea, orarul curselor muncitoresti a fost adaptat la activitatea declarata de catre marii agenti economici.

In ziua de 02 MAI 2016 traseele urbane vor circula dupa program de zi de duminică.

http://www.observatorulph.ro/social/65187-cum-vor-circula-autobuzele-de-paste-anuntul-tce-ploiesti
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Mai 12th 2016, 10:37 am
Primaria Ploiesti plateste 10.000 de euro pentru montarea firului de contact pe parcarea de pe Cuza Voda

Primăria Ploieşti a finalizat licitaţia pentru montarea firului de contact pentru troleibuze pe faţada noii parcări supraetajate construite în centrul municipiului. Contractul, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro, urmează să fie semnat astăzi.

Proiectul vizează montarea unor tije metalice pe faţada noii parcări supraetajate şi instalarea firelor de contact care permit circulaţia troleibuzelor, în condiţiile în care, în momentul de faţă, şoferii mijloacelor de transport care trec pe traseul 202 sunt nevoiţi să pornească motoarele pe combustibil pentru a trece prin intersecţia străzilor Vlad Ţepeş şi Cuza Vodă.

Aceasta este a doua licitaţie ţinută de Primăria Ploieşti pentru acest obiectiv, după ce la prima procedură de selecţie nu s-a prezentat nicio firmă doritoare. "La această licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, aşa că nu a fost cazul să avem contestaţii. Semnarea contractului a fost programată astăzi, iar în scurt timp vor putea începe lucrările pentru montarea firelor de contact", ne-a declarat George Pană, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Instalarea liniilor electrice pentru troleibuze nu a fost luată în calcul în momentul demarării proiectului pentru construirea controversatei parcări supraetajate din strada Cuza Vodă, situată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din centrul municipiului Ploieşti.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/49382-primaria-ploiesti-plateste-10-000-de-euro-pentru-montarea-firului-de-contact-pe-parcarea-de-pe-cuza-voda.html
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Iunie 3rd 2016, 1:23 pm
Vă facem cunoscut că, începand cu data de 03.06.2016 Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesionisti din Ploiesti afiliat la Federatia Sindicatelor Soferilor din Romania 2014 va recurge la o forma extrema de protest, mai precis Suditu Nicolae Sebastian președinte și Laurentiu Stanciu prim-vicepreședinte vor intra in greva foamei pe durata nedeterminata in fata Palatului Administrativ din Ploiesti.
• Protestul este atent monitorizat de catre:
• Asociatia Profesionala a Transportatorilor A.P.T.
• Asociatia pentru Drepturile Omului Imaginea Romaniei
Scopul adunărilor publice îl constituie:
Abuzurile, coruptia si MAFIA care sufoca institutiile statului Roman
Abuzurile si coruptia din Partidele Politice care numesc conducerile la SC TCE PLOIESTI (fosta Regie Autonoma de Transport Ploiesti inainte de transformarea in societate comerciala)
Abuzurile si coruptia din Justitie care nu finalizeaza dosarele aflate pe rol, referitoare la faptele de coruptie petrecute la SC TCE PLOIESTI
Abuzurile si coruptia din institutiile statului care nu opresc Mafia organizata din SC TCE PLOIESTI
Abuzurile si coruptia din Primaria Ploiesti care intretin fenomenul de tip mafiot.
Institutiile statului sunt incompetente si aservite mafiei
1.Consilierii locali au interese oneroase si rude angajate pe bani foarte mulți în SC TCE PLOIESTI.Aceasta fapta fiind asimilata abuzului in serviciu si traficului de interese.
2.Numirea politica a unor sefi incompetenti in SC TCE PLOIESTI. Aceasta fapta fiind asimilata abuzului in serviciu
3.Furtul si distrugerea SC TCE PLOIESTI sustinut in ultimii 26 de ani de catre grupurile politico-mafiote.Sunt foarte multe afaceri cu iz penal in activitatea SC TCE PLOIESTI, iar o parte dintre ele au fost identificate de Curtea de Conturi.
4.Solicitam verificarea legalitatii contractului de ,,Transformarea autobuzelor din functionare diesel in functionarea cu gaz petrolier lichefiat” si a actelor subsecvente de furnizare de produse si servicii precum si a contractului de furnizare cu nr.006225/20.03.2015.
Am fost sesizati ca exista numeroase neconcordante intre actele incheiate si realitatea de fapt in care se gaseste parcul auto al S.C Transport Calatori Expres SA Ploiesti
5.Solicitam verificarea modului in care s-a facut reorganizarea Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti si de infiintare a S.C Transport Calatori Expres SA Ploiesti.
6.In cadrul SC TCE PLOIESTI si RATB sunt mai multe nereguli in ceea ce priveste atat Inspectia Muncii dar si Inspectoratul Teritorial de Munca.
Nu se respecta majorarea salariilor de baza ale salariatilor cu un procent reprezentand rata inflatiei.
Colegii nostrii sun agresati, dovedindu-se lipsa securitatii la locul de munca.
Nu se respecta pauza de masa si pauzele la cap de linie.
Conditiile la cap de linie sunt improprii.
Materialele igenico-sanitare si antidotul nu se acorda intocmai si la timp.
Sunt deficiente in cazul:
- pontajului;
- program de lucru;
- timpului de munca si de odihna;
- orele suplimentare;
- orele de noapte;
- orele lucrate in zilele libere oficiale;
- munca in schimburi;
- fractiuni de ore;
- repausul saptamanal;
- zile libere legale;
- declararea si inregistrarea accidentelor de munca si al bolilor profesionale.
7. In cadrul S.C. TCE PLOIESTI sunt mai multe nereguli in ceea ce priveste:
- contractele de mandat ale membrilor AGA;
- incheierea si derularea contractelor de paza, de efectuare a analizelor medicale, telefonie VODAFONE, cantractul RADCOM – GPS etc.
Va solicitam, sa verificati toti consilierii generali si locali actuali din Primaria Ploiesti precum si pe cei carora li s-a incheiat mandatul, in legatura cu implicarea in contracte oneroase cu SC TCE PLOIESTI si a starii de incompatibilitate.
Aceasta este o nouă formă de manifestare care doreste sa scoata la lumina pe cei care și-au bătut joc în ultimii ani de această societate și aducand-o în pragul insolventei. În cele două luni de la constituirea acestui sindicat, am încercat să mai salvăm ce se mai putea salva, prin încercarea de a dialoga cu cei din AGA, CA, chiar și cu actualul primar Cristian Ganea. În zadar. Eram priviti si tratați ca niște cerșetori, uitand ca noi suntem cei care ne trezim diminețile la orele 3-4, cand ei la acele ore se chinuiesc să-și răsucească burțile mari de pe o parte pe alta în paturile confortabile lângă familiile lor. Noi suntem cei care plecăm de la muncă după miezul nopții, timp în care ei, dorm sau își petrec timpul prin diverse locuri de distracții. Tot noi suntem aceia care înainte de a ieși din casă ne închinăm si ne rugăm să nu ni se întâmple nimic rău si sa ajungem cu bine acasă. Noi suntem înjurați si bătuți pe traseu pentru condițiile în care transportam călătorii. Ei sunt....cei votați. Ne-am exprimat toate aceste nemulțumiri si verbal dar și în scris, cerandu-le să rezolve toate aceste probleme, dar si situația financiară precară în care au adus societatea si toate astea au fost în zadar. Au dat vina pe conducerea de dinainte. Dar nici ei nu au făcut nimic în acest sens. Nici nu aveau cum să facă ceva cu un primar PENAL si cu alti interimari carora nu le-a păsat de nimic altceva decât de interesele lor personale. Ne-am manifestat nemultumirile chiar ieșind în stradă si ca drept dovadă că le pasă de revendicările noastre au dat bir cu fugitii din primărie, lasandu-ne să discutăm cu actualul nou prefect, care ne-a înțeles și ne-a dat dreptate, dar atât. Nu-mi vine să cred că suntem o tara in care oamenii cinstiti, care-și câștigă existența din munca cinstita sunt tratați cu indiferenta si scârbă, de niște oameni care sunt plătiți din banii noștri tocmai pentru a veghea la buna desfășurare a acestui serviciu. Dar cum putem să sperăm oare la ceva bun, când marele consilier Ionica Ion este el însuși un incompatibil, lucru confirmat și de cei de la ANI. Iar pentru toate aceste marsavii, dar și pentru multe altele, am ales că forma de protest intrarea în grevă foamei pe o perioadă nedeterminată si poate în acest fel atragem atenția întregii tari si comunități ploieștene ca nu noi suntem vinovații pentru condițiile mizere în care călătoresc, nu noi suntem cei care au adus societatea în pragul insolventei si poate în acest fel se vor sesiza si organele abilitate să vină să verifice de ce s-au ajuns în această situație. Noi vom fi începând de mâine în fața primăriei si nu ne vom lăsa pagubasi până nu vom obține ceea ce ne dorim pentru noi dar și pentru toți cetățenii Ploieștiului care plătesc să circule intr-un mod sigur si civilizat.

Cu stima,
FEDERATIA SINDICATELOR SOFERILOR DIN ROMANIA 2014 SECRETAR GENERAL
IVAN TUDOR FLORIAN

!NEWS ALERT! - Pagina 16 13335710

Sursa: AmosNews
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Iunie 18th 2016, 11:42 am
PROGRAMUL DE CIRCULATIE AL MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN COMUN PENTRU DATA DE 20.06.2016

Avand in vedere ca pe data de 20.06.2016 se sarbatoreste la nivel national A DOUA ZI DE RUSALII si tinand seama de programele de functionare a unitatilor de productie si de invatamant, a centrelor comerciale, transportul regulat urban in municipiul Ploiesti se asigura conform programului de zi de duminica.

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL IN ZIUA DE 20.06.2016 PENTRU CASIERIA COLECTOARE SI TONETELE TCE Ploiesti

Avand in vedere ca pe data de 20.06.2016 se sarbatoreste la nivel national A DOUA ZI DE RUSALII si tinand seama de programul de functionare al unitatilor de productie si de invatamant, a centrelor comerciale, programul de lucru cu publicul la Casieria Colectoare si tonete, se asigura conform programului de zi de sambata.

S.C. TCE S.A. Ploiesti
Titel
Titel
Mesaje : 36
Data de inscriere : 03/12/2015
Varsta : 62
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de August 9th 2016, 11:36 pm
De ce nu merge tramvaiul 102 în Ploiești. Rețeta bătăii de joc pe banii Uniunii Europene

Actualitatea Prahoveană dezvăluie, în rândurile care urmează, nereguli grave la proiectele de reabilitare ale căilor de rulare pentru tramvaiele 101 și 102 din Ploiești. Modul în care s-au implementat lucrările finanțate din fonduri europene la Ploiești reprezintă nu numai un exemplu de batjocură la adresa contribuabililor europeni și ploieșteni, ci și un real pericol asupra integrității corporale pentru pasagerii care se încumetă să folosească tramvaiul pe liniile reabilitate. Despre cum poți fi electrocutat când cobori în stație, cum poate un tramvai să zboare de pe șine sau de ce, în anumite zone, oglinda tramvaiului atinge semafoarele din intersecții – în materialul următor.

Sebastian Ignat

redactia@actualitateaprahoveana.ro

Incompetența, delăsarea factorilor decizionali și o clasă politică cu o agendă complet diferită față de cea a cetățeanului reprezintă cocktailul fatal într-un municipiu care ar fi putut, la posibilitățile sale bugetare, să arate ca un oraș civilizat din Uniunea Europeană.

Povestea nefericită a fondurilor europene cheltuite la Ploiești nu se oprește la știrea despre incapacitatea autorităților de a termina proiecte la timp, generând consturi suplimentare la bugetul local. Povestea din continuare ține de modul defectuos în care au fost implementate, fizic, proiectele.

Remember

Până acum doi ani, când tramvaiele ploieștene au fost retrase la depou, pentru a face loc șantierelor „europene", regia de transport ploieșteană (TCE) folosea un număr de 32 de tramvaie pentru traseele 101 și 102. Între timp, publicul ploieștean a fost martor la bâlbâiala autorităților, la perindarea de primari interimari în fruntea municipiului dar, mai ales, la vestea că lucrările nu sunt gata la timp, generând costuri suplimentare din bugetul local sau tăieri din proiecte.
Demn de consemnat este și faptul că Ploieștiul are astăzi doar 24 de tramvaie bune de folosit, chiar dacă, teoretic, cele 32 existente au stat în acești ani în depou, nefiind exploatate. Așadar, opt tramvaie s-au evaporat în piese de schimb sau s-au evaporat, pur și simplu. La un număr de 24 de tramvaie funcționale, câte are regia în prezent, nu se poate acoperi necesarul pentru 101 și 102. Din câteva motive care ne vor întoarce la problema liniilor reabilitate. Care pur și simplu sunt strâmbe.

Ce se întâmplă când liniile noi sunt strâmbe. Câteva explicații tehnice

Pe vremea liniilor vechi, o roată de tramvai/bandajul se uza la 7-8 luni de zile. Odată cu linia nouă, tramvaiele intră lunar în reparații. Totul din cauza liniei. „Bandajele (roțile) reprezintă problema cea mai mare. Acestea se defectează foarte repede datorită șinei, în primul rând. La o lună, un tramvai intră în secția de reparații", explică Silviu Ovidiu Sonu, liderul sindicatului vatmanilor din cadrul TCE Ploiești. Pe liniile vechi, un tramvai intra cam la opt luni pentru rectificare roți sau alte tipuri de lucrări de service.

Linia este înclinată din montaj. Amprenta pe linie nu corespunde cu bandajul.

„De la Județean la Nord, linia este poziționată într-un fel, de la Nord la Caraiman, linia e invers – ce să faci, să schimbi roțile pe traseu?", se întreabă, retoric, sindicalistul TCE.

linie tramvai 101 uzataBandajul (roata tramvaiului) trebuie să atingă linia în proporție de 80-85 din suprafața sa. Pe liniile noi roata atinge doar aproximativ 15 la sută din linie. Chestie de frânare. E ca și cum la o roată de mașină groasă de 195 sau de 205 ar acoperi drumul numai o lățime de roată de bicicletă. (Foto din care se vede cât atinge bandajul tramvaiului linia nouă)
Sindicatul vatmanilor a făcut sesizări prin care a subliniat că sunt probleme vizibile la linii și înainte de recepția lucrărilor. Se vede cu ochiul liber pe anumite zone. Dacă mai și măsori, e tragedie.

Cum poți să mori cu tramvaiul

„Înainte, la liniile vechi, nu exista o uzură atât de mare, la o lună să intre bandajul la rectificat, când pe linia veche intra la 8 luni. Acum se rectifică bandajele în profunzime. Nu s-au făcut planificări, nu s-a luat în calcul să fie piese în plus, cauzate de uzură. Și la linii, la firul de contact se uzează patinele. Firul de contact se așează după șine. Fiind noi, până se reglează, sunt consumuri care trebuiau să fie în calcul, dar nu s-au luat", explică sindicalistul TCE.

Tramvaiul nu are volan, sau bară de torsiune – tramvaiul lucrează tangențial pe șine. Tocmai de aceea trebuie să aibă 85 la sută acoperire pe șină. El lucrează pe toată suprafața și, normal, se uzează uniform. În momentul în care lucrează pe 15 la sută, se formează un efect de ruliu.

La frânare, neavând suprafață suficientă de contact, se blochează roata și se duce târâș, la accelerare, neavând suprafață de contact, bandajul patinează. Totul duce la o uzură imensă. Nu s-a prevăzut nimic. Nu a fost o comisie tehnică, niște specialiști ai TCE care să urmărească etapele lucrărilor.

„Chiar dacă nu avea TCE obligația asta, un bun gospodar așa ar fi făcut. Conducerea TCE putea să trimită oameni care sunt specialiști la întreținere linii. Pe liniile vechi noi am schimbat suprafețe mari din linie și ne-am creat niște oameni pricepuți în așa ceva. Conducerea TCE nu a avut o preocupare prin care să urmărească lucrările. Noi aveam oameni care să fi spus dacă aici e bine și aici nu e bine", spune Silviu Ovidiu Sonu.

Cine e răspunzător

Sindicatul vatmanilor consideră că procesul tehnologic de turnare/montare a șinelor nu a fost respectat, iar șina este înclinată față de axa sa - vizibil înclinată în anumite porțiuni.

„Noi (sindicatul – n.r.) credem că a existat o nepăsare, o neatenție din partea tuturor factorilor. E o chestiune coroborată – primăria, conducerea TCE, constructor.
Nu au fost consecvenți în a face lucrurile cum trebuie. E vorba despre delăsare. Interimatul din ultimii ani din fruntea primăriei iar a contat. Nimeni nu și-a asumat nimic. Toate aceste lucruri se transformă în costuri pentru TCE cu efect asupra salariaților TCE și a cetățenilor din Ploiești, până la urmă".

Am primit promisiune că se aduc tramvaie. Noi, sindicatul, am știu că nu se aduc.

Managementul trebuia să prognozeze și să aibă piese de schimb și tramvaiele pregătite. Starea liniei produce acum efecte dezastruoase. Pentru că uzura este atât de mare încât oamenii din TCE, care repară tot timpul tramvaiele 101, nu mai au când să pregătească și pe cele care ar trebui să intre pe 102.

capac stalp tramvai 102 tceDetaliile care te pot omorî. La propriu.

Stâlpii noi au deasupra niște capace de protecție. Capacele de la stâlpi nu sunt prinse, cad atunci când bate un vânt mai puternic (Foto capac căzut de pe stâlp TCE). La 102, capacele de pe stâlpi sunt un real pericol și pentru vatman și pentru pietoni. Cablurile de fibră optică, ale operatorilor care sunt agățate pe stâlpi sau traversează rețeaua aeriană a tramvaiului, toate acestea reprezintă un pericol asupra rețelei de alimentare a tramvaiului.

Inclusiv alimentările de la stațiile tramvaiului – sunt prinse cu coliere de plastic. Fiecare stație are o alimentare pentru a fi iluminată. Acel cablu traversează firul aerian al TCE și este prins cu coliere de plastic. Care nu rezistă la temperaturi. Plus că dacă pică pe fir, agăți pantograful, sau se rupe.

„Dacă firele operatorilor cad peste firul de contact, se poate întâmpla să ne curentăm noi sau călătorii. Sunt cabluri de fibră optică. În toată zona de la Kaufland către Vest sunt legate deasupra rețelei TCE. Trebuia eliminate. Încă mai traversează și la Kaufland și la Lămâița fără consolă metalică, atârnă peste firele de contact", explică liderul sindicatului vatmanilor din TCE.

„Sunt zone de la Kaufland până la Lămâița unde, dacă cineva scoate un braț pe geam, se lovește de stâlp, își rupe mâna. Oglinzile tramvaiului trec la câțiva milimetri de semaforul de la Kaufland. Alt pericol: nu este corelată traversarea de la Kaufland cu linia de contact a troleului".

Constructorul ce zice?

Conducerea TCE nu deranjează constructorul. Conducerea trebuia să urmărească lucrarea, cu probe, să fi făcut obiecții către Primăria Ploiești, iar Primăria către constructor. Acum TCE are tot în administrare, iar pierderile cu materialele cauzate de consumul mărit pică în bugetul TCE.

Cine plătește?

„TCE, normal. Ca și cu blocarea bulevardului. Bine că a hotârât primăria să nu se mai închidă bulevardul. Pentru noi erau costuri suplimentare. Plus blocajele pentru care ne înjură lumea tot pe noi. Motorina suplimentară costa un miliard jumătate pe lună costuri suplimentare".

Pierderi pe toată linia

Prin faptul că tramvaiele sunt în garaj iar pe 102 funcționează autobuze, sunt pierderi peste tot. Regia suferă. Oamenii, prin salarii, prin drepturi, dar și cetățeanul, pentru că singura măsură pe care o vede actuala conducere este reducerea mijloacelor de transport.

„Sindicatul a cerut o expertizare la linia 101. Am înștiințat constructorul că lucrurile sunt defectuoase. După 31 decembrie, văzând la finele lui ianuarie că deja intraseră câteva tramvaie la reparat, trebuiau rapid repararea liniei sau măsuri ca lucrurile să se remedieze. Nu s-a făcut nimic".

Dacă erau tramvaie noi, în locul celor vechi, tot așa intrau la reparație, din cauza liniilor strâmbe?

„Sută la sută da"

Care e soluția?

„Se se remedieze defecțiunile care pun în pericol circulația, vatmanii și călătorii. Cât despre linii, după câțiva ani de uzură, probabil că se vor așeza și vor strica mai puțin roțile de tramvai. După câțiva ani..."

Și până atunci cine plătește costurile enorme de întreținere și uzură crescută?

„Noi, toți, angajații TCE și cetățenii din Ploiești. Cu toate că vinovați nu suntem noi, ci alții care erau factori decizionali. Și n-au făcut nimic."

http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/dezvaluiri/aph-exclusiv-de-ce-nu-merge-tramvaiul-102-in-ploiesti-reteta-bataii-de-joc-pe-banii-uniunii-europene-15895http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/dezvaluiri/aph-exclusiv-de-ce-nu-merge-tramvaiul-102-in-ploiesti-reteta-bataii-de-joc-pe-banii-uniunii-europene-15895
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de August 14th 2016, 5:08 pm
PROGRAMUL DE CIRCULATIE AL MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN COMUN PENTRU ZIUA DE 15.08.2016

Avand in vedere ca pe data de 15.08.2016 se sarbatoreste la nivel national "SFANTA MARIA" si tinand seama de programele de functionare ale unitatilor de productie, transportul regulat urban in municipiul Ploiesti se asigura conform programului de zi de duminica.


PROGRAMUL  DE LUCRU CU PUBLICUL PENTRU ZIUA DE 15.08.2016

Avand in vedere ca pe data de 15.08.2016 se sarbatoreste la nivel national ziua de "Sfanta Maria" si tinand cont de programul de functionare al unitatilor de productie si de invatamant, a centrelor comerciale, programul de lucru cu publicul la Casieria Colectoare si tonete, se asigura conform programului de zi de sambata.


IN ATENTIA CALATORILOR TRASEELOR P.I.P.

Avand in vedere ca pe data de 15.08.2016 se sarbatoreste la nivel national "SFANTA MARIA", iar salariatii firmei Yazaki Romania SRL nu lucreaza in aceasta zi (salariati care detin ponderea majoritara a calatorilor pe traseele SC TCE SA Ploiesti la/de la Parcul Industrial Ploiesti), traseele 300, 301, 302, 303, 304, 305 si 306 nu se vor asigura.

Pentru salariatii celorlalte firme care au anuntat ca au program de lucru, se va asigura traseul 307 Pod Inalt - Yazaki si retur, dupa urmatorul program:
Plecari de la Pod Inalt: 5:50, 14:20 si 22:40;
Plecari de la Yazaki : 6:40; 15:15 si 23:20.S.C. T.C.E. S.A. Ploiesti
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Septembrie 7th 2016, 7:29 pm
Zvonuri sunt de vreun an. Să sperăm că domnul Fieraru va obține postul.

SURSE. Cristian Iancovici nu va mai fi directorul TCE. Ce nume sunt vehiculate pentru acest post

Pe data de 11 septembrie, contractul de mandat prin care Cristian Iancovici a fost numit director al societății Transport Călători Express S.A. va lua sfârșit. Potrivit unor zvonuri din administrația locală, Consiliul de Administrație al TCE nu îi va mai prelungi acestuia contractul.

Până în prezent, reporterii noștri au aflat că sunt vehiculate două nume, care ar putea să-l înlocuiască pe Iancovici la conducerea TCE. Unul este Radu Socoleanu, fost consilier local, actualmente consilier personal al primarului Adrian Dobre, al cărui rol este să monitorizeze activitatea de la Hale și Piețe S.A..

Cel de-al doilea nume vehiculat este Costin Fieraru, angajat al TCE, care de altfel s-a înscris și în 2012 la concursul pentru ocuparea funcției de director general al societății. Atunci, viceprimarul de la acea vreme, Raul Petrescu, anunțase că dosarul lui Costin Fieraru nu era eligibil, acesta neavând un set de cursuri care să releve experienţa profesională.


Blocaj la TCE! Contractul lui Cristian Iancovici expiră și nu poate fi numit un nou director

Contractul de mandat al lui Cristian Iancovici, prin care acesta este director general al societății Transport Călători Express S.A., expiră pe data de 11 septembrie dar, la ora actuală, nu există calea legală prin care să poată fi numit un nou director. După ce unul din membrii Consiliului de Administrație a demisionat, nu se întrunește numărul necesar de voturi pentru numirea unui nou director. Iar pentru a completa CA-ul, este necesară o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor, care de asemenea nu este momentan constituită.

Astfel, soluția ar fi numirea unui director interimar, până la clarificarea situației. Rămâne de văzut dacă interimatul va fi asigurat tot de Cristian Iancovici, care a solicitat să-i fie prelungit contractul de mandat și dacă acest lucru este legal.

„În ceea ce privește prelungirea contractului de mandat, există un blocaj la ora actuală pentru că numărul membrilor din Consiliul de Administrație este sub numărul minim prevăzut de lege, un membru din Consiliul de Administrație dându-și demisia, iar posibilitatea completării acestui Consiliu de Administrație se poate face doar cu acordul AGA, iar în momentul de față nu mai există constituită Adunarea Generală a Acționarilor, nefiind realizată prin Hotărâre de Consiliu Local această constituire. Dacă sunt bine informat, contractul domnului Iancovici expiră până la jumătatea lunii septembrie, dar nu sunt îndeplinite, în opinia mea, condițiile necesare prelungirii acestui mandat pentru că nu există forul care ar putea să facă acest lucru. Se poate, din câte știu eu, numi temporar un interimar, iar în momentul în care avem AGA, Consiliul de Administrație va selecta o societate specializată în recrutare care realizează procedurile de stabilire a unei liste de persoane în baza propunerilor venite care îndeplinesc condițiile minimale pentru un astfel de post, pe baza criteriilor pe care tot această societate le realizează, urmând ca lista respectivă să fie supusă atenției și aprobării Consiliului de Administrație.”, a explicat pentru ziarul Incomod primarul Adrian Dobre.

În paralel, Ion Mișcă, liderul sindicatului salariaților TCE, a declarat pentru ziarul Incomod că dacă îi va fi prelungit contractul de mandat lui Cristian Iancovici, salariații vor bloca transportul public în oraș.”

Sursa: AICI și AICI
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Septembrie 8th 2016, 12:29 pm
Schimbare de director la TCE Ploiești. Declarația lui Iancovici

Ionelia Ionescu a devenit directorul interimar al TCE Ploiești pentru că lui Cristian Iancovici îi expiră mandatul.

Directorul de exploatare al TCE, Ionelia Enescu, a devenit director interimar al societății de transport public din Ploiești. Ea va ocupa această funcție până la organizarea unui nou concurs.

Fostului director al TCE, Cristian Iancovici, îi expira mandatul pe 11 septembrie. "Eu am făcut o cerere de prelungire a mandatului în urmă cu o lună și jumătate, însă Consiliul de Administrație nu a dat un răspuns până la această dată. Cum un membru din CA a demisionat, era clar că solicitarea mea nu putea fi analizată în timpul rămas până la expirarea mandatului" a declarat Iancovici.

Acesta se va întoarce pe postul deținut înainte să fie numit director general, în 2012, acela de șef al Serviciului Siguranța Circulației și Controlul biletelor din TCE.

http://www.observatorulph.ro/administratie/70442-schimbare-de-director-la-tce-ploiesti-declaratia-lui-iancovici
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Septembrie 21st 2016, 4:47 pm
TCE Ploiești va introduce trasee în comunele limitrofe

Pentru că elevii din mai multe localități învecinate nu mai pot ajunge la Ploiești cu firme de transport autorizate, conducerea Consiliului Județean Prahova propune extinderea traseelor TCE.

Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, a anunțat că se va urgenta transportul periurban, prin TCE, după ce în mai multe localiăți învecinate Ploieștiului nu mai este asigurat transportul cu firme private.

Situația a fost reclamată de consilierul județean Horia Toma, care a declarat că elevii care fac naveta de la Găgeni întărzie la cursuri pentru că nu au mijloace de transport.

În aceeași situație se află și elevii din Pleașa, unde firma care a câștigat licitația a renunțat la traseu din cauza pirateriei.

Toader a spus că se lucrează la statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul periurban. Parteneriatul va fi încheiat între CJ Prahova, Primăria Ploiesti și mai multe localități din jurul municipiului.

Fiecare instituție va fi obligată să participe cu o cotă parte pentru achiziția de mijloace auto speciale (microbuze sau autocare) pentru suplimentarea flotei de la TCE.

Astfel, Consiliul Județean va participa cu 35% din fonduri, Primăria Ploiești cu 35%, iar fiecare localitate care va semna contractul de parteneriat va contribui cu 5%.

Printre primăriile interesate se numără Blejoi, Păulești, Bucov și altele.http://www.observatorulph.ro/administratie/70802-tce-ploiesti-va-introduce-trasee-in-comunele-limitrofe
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Stiri. Noutati

la data de Septembrie 30th 2016, 11:34 am
Solicitare ANAF la Primăria Ploiești. TCE trage pe dreapta

Criza financiară de la TCE Ploiești se adâncește odată cu o solicitare a ANAF transmisă Primăriei Ploiești, susțin surse din Palatul Administrativ. ANAF cere ca plățile către operatorul de transport să fie redirecționate la bugetul de stat până la stingerea datoriilor.

Practic, sumele alocate de la bugetul local pentru subvenția la transportul public și alte servicii prestate nu vor mai ajunge în conturile TCE, ci la bugetul de stat.

Cum încasările nu acoperă cheltuielile de funcționare ale TCE, societatea se va afla cât de curând în imposibilitatea de a mai plăti salarii, taxe, carburanți sau piese de schimb.

Reamintim că, după ce a pierdut procesul cu ANAF, TCE are de plată suma de 16.675.695 de lei.

Povestea datoriilor către ANAF a început în 2011, când în urma unui control fiscal, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a constatat că, la vremea acea, RATP (actuala societate Transport Călători Express) a efectuat servicii de transport public local pe bază de bilete și abonamente, pentru care a utilizat tarifele stabilite de Consiliul Local. În raportul ANAF se arată că, Regia a efectuat transport și pentru anumite categorii sociale, precum pensionarii, persoanele cu handicap accentuat sau grav, veteranii și văduvele de război, elevii, studenții sau orfanii, în mod gratuit sau la tarifele standard. Lunar, RATP întocmea deconturi justificative în care au fost înscrise categoriile de beneficiari, subvenția/persoană fără TVA, numărul de persoane beneficiare și valoare subvenției. În timpul controlului, inspecția fiscală a constatat că prestările de servicii transport public urban de călători în favoarea categoriilor de persoane care au beneficiat de facilități sub forma reducerilor sau gratuităților reprezintă operațiuni impozabile, taxabile, se arată în informarea TCE către Consiliul Local Ploiești.

„În baza acestui raport, s-a emis Decizia de impunere (...) prin care s-a stabilit o obligație fiscală suplimentară de 34.728.121 lei din care 21.679.466 lei reprezentând TVA, 9.796.732 lei reprezentând majorări de întârziere și 3.251.923 lei reprezentând penalități de întârziere”, se mai precizează în informarea TCE către Consiliul Local Ploiești.

Prin sentința Curții de Apel Ploieşti au fost anulate sumele de 13.766.879 lei - TVA, 8.894.871 lei - majorări de întârziere și 2.065.034 lei - penalități de întârziere aferente pentru perioada 1.10.2007 - 31.12.2009.

În luna martie 2016, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, s-a stabilit că societatea TCE este bună de plată. „Având în vedere soluționarea irevocabilă a cererii, Transport Călători Express SA datorează ANAF 7.912.587 lei reprezentând TVA, 901.861 lei - majorări de întârziere și 1.186.889 lei penalități de întârziere, calculate până la data efectuării controlului -29.04.2011, la care estimăm penalități de întârziere și dobânzi la data de 31.03.2016 în cuantum de 6.252.526 lei, total 16.675.695 lei, mai precizează sursa citată.

Sursa: http://www.observatorulph.ro/administratie/71340-solicitare-anaf-la-primaria-ploiesti-tce-trage-pe-dreapta
Catalin.C
Catalin.C
Admin
Mesaje : 3154
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 23
Localizare : Ploiești
http://transploiesti.ro

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Septembrie 30th 2016, 6:50 pm
Minunat. Urmează era DST. !NEWS ALERT! - Pagina 16 1f602
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Noiembrie 16th 2016, 7:58 pm
IN ATENTIA PERSOANELOR CARE FRECVENTEAZA CURSURILE POSTLICEALE

Avand in vedere raspunsul primit de la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, privind reducerile/gratuitatile acordate la transportul public pentru elevii din invatamantul postliceal si anume : elevii invatamantului postliceal nu beneficiaza de facilitati de transport !

Pe cale de consecinta SC TCE SA Ploiesti, nu poate da curs solicitarilor dvs. respectiv eliberarea de abonamente reduse/gratuite pentru transportul public in comun.

Va multumim pentru intelegere!SC TCE SA Ploiesti
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Decembrie 20th 2016, 3:03 pm
TRAMVAIUL COPIILOR 2016/2017

S.C. T.C.E. S.A. PLOIESTI ORGANIZEAZA ACTIUNEA "TRAMVAIUL COPIILOR-MOS CRACIUN 2016" (TRANSPORT GRATUIT PENTRU COPII; CEI MICI POT FI INSOTITI GRATUIT DE O PERSOANA ADULTA).

TRAMVAIUL CIRCULA IN PERIOADA 23.12.2016 - 26.12.2016. PE PARCURSUL CALATORIEI, CU AJUTORUL PERSONALULUI TCE, COPIII VOR PRIMI MICI SURPRIZE DIN PARTEA: AUCHAN, CORA, CARREFOUR SI McDONALDS.

!NEWS ALERT! - Pagina 16 2yl7f47

http://www.ratph.ro/
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 3rd 2017, 2:09 pm
Protest în fața Primăriei Ploiești

Aproximativ 50 de angajați de la TCE protestează vineri în fața Palatului Administrativ din Ploiești.

Sindicaliștii reclamă faptul că TCE a ajuns la pragul falimentului, ca urmare a deciziilor Consiliului Local.
Angajații TCE mai reclamă faptul că, urmare a pierderii procesului cu ANAF a fost pus sechestru pe 100 de autobuze din totalul de 130.
Pe de altă parte, spun angajații care au ieșit în stradă, bonurile de masa nu s-au mai dat din luna decembrie, iar contractul colectiv de muncă nu a fost încheiat.

Protestul angajaților de la TCE este unul zgomotos, protestatarii având numeroase vuvuzele. Aceștia au adus la protest și câteva pancarte pe care scrie robii adună trântorii consumă.

Protestul este organizat de Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, una dintre nemulțumiri fiind legată și de contractul colectiv de muncă.

La protest nu participă membrii celui de-al doilea sindicat de la TCE.

La această oră societatea Transport Călători Express, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, are peste 1.000 de angajați.

http://www.observatorulph.ro/eveniment/76785-protest-in-fata-primariei-ploiesti
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 19th 2017, 9:09 am
TCE a încheiat un protocol cu Poliția Locală, pentru protejarea călătorilor din mijloacele de transport în comun

Poliția Locală Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cetățenilor municipiului Ploiești și persoanelor aflate în tranzit, precum și pentru asigurarea unui transport public în condiții legale.

"Protocolul are ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale produse în timpul desfășurării activităților de transport în comun pe raza municipiului Ploiești, identificarea persoanelor care sunt surprinse în mijloacele de transport în comun fără legitimație de călătorie, a persoanelor care săvârșesc fapte ilicite ce aduc atingere transportului în comun, combaterea eventualelor acte de agresiune îndreptate împotriva personalului autorizat al operatorului de transport pe timpul activităților de control etc.", informează Primăria Ploiești, care precizează că acțiunile se desfășoară în comun, în intervale orare stabilite urmare solicitării prealabile a operatorului de transport public. De asemenea, personalul SC TCE SA poate solicita permanent sprijinul polițiștilor locali în situația în care se ivesc incidente cu călători frauduloși și pentru care se impune identificarea.

"Dintre faptele depistate și sancționate de polițiștii locali exemplificăm refuzul de legitimare, provocarea de scandal, consumul de semințe sau băuturi alcoolice, degradarea mijloacelor de transport în comun prin orice mijloace atât în mers, cât și în staționare de către persoanele fizice, adresarea de injurii și expresii jignitoare la adresa lucrătorilor SC TCE SA. În acest sens, de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3050 lei" se argumentează încheierea protocolului amintit.

Prin acțiunile de colaborare dintre cele două instituții asupra fenomenului antisocial care periclitează transportul în comun pe raza municipiului Ploiești, se urmărește asigurarea un climat de ordine și siguranță în spațiul public.


http://www.telegrama.ro/
avatar
PREZIOSO
Mesaje : 265
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Martie 31st 2017, 2:46 pm
CRIZĂ TRANSPORT PUBLIC | Ședință extraordinară, luni, la prânz. Ce se întâmplă cu transportul public din Ploiești

Consilierii locali nu s-au lăsat înduplecați, iar problema Transport Călători Express Ploiești, operatorul de transport public din municipiu, a fost reportată, vineri, spre a fi discutată după weekend. Luni, la prânz, CL se va reuni într-o ședință extraordinară, în care dezbaterile, foarte încinse în cursul acestei zile, vor fi reluate.

Pentru luni, sindicaliștii TCE anunțaseră deja declanșarea grevei generale. Ei au oprit lucrul și la începutul acestei săptămâni, într-un protest spontan care a paralizat transportul public în Ploiești timp de trei ore, la oră de vârf.

Figura s-ar putea repeta și la începutul săptămânii viitoare. Sindicaliștii au spus însă că nu vor declanșa greva înainte de ședința din 3 aprilie.

Sursa: http://www.telegrama.ro/actualitate/item/59599-criza-transport-public-%C8%99edin%C8%9Ba-extraordinara,-luni,-la-pranz-ce-se-intampla-cu-transportul-public-din-ploie%C8%99ti.html
RobertCodescu
RobertCodescu
Mesaje : 42
Data de inscriere : 28/04/2016
Varsta : 48
Localizare : Ploieşti
http://www.cartileploiestiului.wordpress.com

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 1st 2017, 9:42 pm
Poate nu ar fi rea o grevă TOTALĂ ca să-şi dea seama dobitocii ăştia ce înseamnă transportul în comun ploieştean !!!
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 4th 2017, 5:30 pm
TCE Ploieşti aproape de colaps. Cine îşi asumă responsabilitatea dacă ploieştenii rămân fără transport public în comun?

Cu facturi către furnizori neplătite de luni de zile, cu notificări de întrerupere a energiei electrice, TCE, societatea de transport public în comun a Ploieştiului, este din ce în ce mai aproape de faliment.

Şi asta în ciuda faptului că municipalitatea ar trebui să verse în conturile societăţii de transport sumele datorate datorită transportului public gratuit acordat diverelor categorii care beneficiază de protecţie socială conform hotărârilor  Consiliului Local Ploieşti.

Cu alte cuvinte, pensionarii se plimbă gratuit cu autobuzul, iar reprezentanţii Primăriei refuză să deconteze gratuităţile pentru că brusc şefii de la Juridic şi de la Economic din Primăria Ploieşti considera că nu este legal. Şi asta, în ciuda faptului că subvenţiile sunt decontate către TCE de prin 2013….

Proiectul de buget al TCE Ploieşti ca şi cel care reglementa diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile societăţii comerciale care se ocupă de transportul ploieştenilor au fost amânate pentru refundamentare. Forma prezentată consilierilor locali nu a primit aviz de la Directorul Economic (Nicoleta Crăciunoiu) şi cel Juridic din Primăria Ploieşti. Motivul….unul inventat am putea spune, dacă aceleaşi proiecte au fost avizate şi votate în anii anteriori….

Alexandri Nicolae, directorul interimar al TCE, a anunţat că va veni cu un plan drastic de restructurare a instituţiei, plan care va cuprinde înclusiv reduceri de personal.
Iar salariile compensatorii ale angajaţilor TCE care vor fi concediaţi vor fi suportate tot din bugetul municipalităţii, acţionarul majoritar al societăţii. Deci??? Cine va suporta şi pierderea aceasta?

Şi astfel, ploieştenii sunt în pericol de a rămâne fără transport public. Liderii de sindicat prezenţi la şedinţa CL au anunţat că societatea va fi blocată nu din cauza grevei anuţate, ci mai întâi din cauza furnizorilor care nu au fost plătiţi de foarte mult timp.

Cât despre grevă…va fi declanşată în clipa în care sindicaliştii vor îndeplinii toate cerinţele legale pentru declanşarea unei greve generale pe perioadă nedeterminată! Adică…peste aproximativ o săptămână!

http://jurnalulph.ro/administratie/35398-tce-ploiesti-aproape-de-coplaps-cine-isi-asuma-responsabilitatea-daca-ploiestenii-raman-fara-transport-public-in-comun.html
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 5th 2017, 7:27 pm
Tramvaiele din Ploiești, distruse de liniile de tramvai care au costat 40 milioane de euro. FOTO

A trecut doar un an de la inaugurarea liniilor de tramvai 101 și 102, reabilitate parțial prin fonduri europene, suficient pentru ca tramvaiele să fie distruse. Este vorba de un mastic de etanșare, montat între șina de tramvai și asfalt pentru a nu pătrunde apa, care a fost montat necorespunzător și s-a lipit de roțile mașinilor și ale tramvaielor.
Situația este critică pe tronsonul dintre Complexul Mare și Gara de Vest.


http://www.observatorulph.ro/social/78079-tramvaiele-din-ploiesti-distruse-de-liniile-de-tramvai-care-au-costat-40-milioane-de-euro-foto

RobertCodescu
RobertCodescu
Mesaje : 42
Data de inscriere : 28/04/2016
Varsta : 48
Localizare : Ploieşti
http://www.cartileploiestiului.wordpress.com

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 6th 2017, 6:54 am
@Cristian P a scris:Tramvaiele din Ploiești, distruse de liniile de tramvai care au costat 40 milioane de euro. FOTO

A trecut doar un an de la inaugurarea liniilor de tramvai 101 și 102, reabilitate parțial prin fonduri europene, suficient pentru ca tramvaiele să fie distruse. Este vorba de un  mastic de etanșare, montat între șina de tramvai și asfalt pentru a nu pătrunde apa, care a fost montat necorespunzător și s-a lipit de roțile mașinilor și ale tramvaielor.
Situația este critică pe tronsonul dintre Complexul Mare și Gara de Vest.


http://www.observatorulph.ro/social/78079-tramvaiele-din-ploiesti-distruse-de-liniile-de-tramvai-care-au-costat-40-milioane-de-euro-foto

La puşcărie cu cei vinovaţi
BogdanPetrini
BogdanPetrini
Co-Administrator
Mesaje : 341
Data de inscriere : 13/09/2013
Varsta : 22
Localizare : Ploiesti, PH, RO

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 10th 2017, 3:57 pm
Grevă de avertisment la TCE. Autobuzele nu vor circula două ore

Joi transportul în comun din Ploiești va fi oprit timp de două ore. Liderul de sindicat al TCE, Ion Mișcă, susține că greva de avertisment va avea loc între orele 9.00 și 11.00, la propunerea angajaților.
”Noi am parcurs toți pașii pentru greva generală. Greva de avertisment va fi organizată la propunerea salariaților TCE”, a precizat Ion Mișcă.

Ultima grevă a TCE a fost la finele lunii martie când s-a întrerupt transportul în comun timp de patru ore. Angajații TCE sunt nemulțumiți în primul rând de situația financiară a societății.

Bugetul de venituri și cheltuieli nu a fost momentan aprobat, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi de către inițiator, pentru o nouă fundamentare.

Sursa: http://www.observatorulph.ro/administratie/78309-greva-de-avertisment-la-tce-autobuzele-nu-vor-circula-doua-ore
Cristian P
Cristian P
Moderator
Mesaje : 988
Data de inscriere : 30/09/2013
Localizare : Ploiesti

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

la data de Aprilie 14th 2017, 9:09 am
DIN 19 APRILIE, TRANSPORTUL DE CĂLĂTORI ÎN COMUN DIN PLOIEŞTI TRAGE TOTAL PE DREAPTA!

Angajaţii societăţii care asigură transportul de călători în comun din Ploieşti s-au ţinut de cuvânt: ieri, între orele 9,00-11,00, au făcut grevă de avertisment. Practic, de dimineaţă, timp de două ore, în municipiu nu s-a mai văzut circulând niciun autobuz, troleibuz sau tramvai aparţinând TCE, motiv pentru care a crescut, cel puţin în zona centrală, numărul celor care, neavând de ales, au mers pe jos. Pe de altă parte, pentru ploieşteni, mişcarea de ieri poate constitui un fel de “încălzire”, având în vedere faptul că, aşa cum a anunţat şi liderul de sindicat al TCE, după Paşti, respectiv din data de 19 aprilie, se va declanşa greva generală, intenţia fiind ca demersul societăţii să fie susţinut, în semn de solidaritate, şi de alte structuri sindicale din transport de la nivel naţional. Pe de altă parte, primarul Adrian Dobre ne-a declarat că aşteaptă, de la conducerea TCE, un plan de reorganizare, astfel încât societatea să revină pe linia de plutire, după Sărbătorile Pascale urmând să se reia, în discuţia aleşilor ploieşteni, şi proiectul ce vizează stabilirea bugetului acestei societăţi pe anul în curs.

Ieri, în intervalul orar 9,00-11,00, niciun autobuz, troleibuz sau tramvai aparţinând Societăţii Comerciale „Transport Călători Express” nu a circulat în municipiu. A fost grevă de avertisment, în intervalul de timp menţionat toate mijloacele de transport în comun de călători din municipiu fiind retrase la garaj. Decizia a fost stabilită luni, în cadrul Adunării generale a salariaţilor societăţii, în cele două ore menţionate activitatea fiind întreruptă de către toţi angajaţii, inclusiv de către personalul de la tonetele la care se vând bilete şi abonamente. Astfel, prahovenii şi ploieştenii au fost nevoiţi să circule fie cu taxiul, fie pe jos, motiv pentru care, până în ora 11,00, trotuarele au fost ceva mai animate decât în alte zile. Dar, destule persoane au aşteptat autobuzele prin staţii, cu toate că afişele pe care scria “Grevă de avertisment, joi, 13 aprilie, între orele 9,00-11,00” erau puse la vedere pe geamul tonetelor, anunţul respectiv putându-se citi şi prin intermediul afişajului electronic referitor la orarul mijloacelor de transport în comun existent în Ploieşti.

În aşteptarea mijloacelor de transport, cele mai multe persoane le-am întâlnit în zona centrală, în faţa Palatului Administrativ, în discuţiile purtate între aceştia părerile legate de greva de avertisment fiind împărţite. De menţionat că, de la începutul acestui an, este pentru a doua oară când transportul în comun de călători din Ploieşti a fost întrerupt. Iar, după cum am aflat, ieri, de la liderul sindicatului societăţii, Ion Mişcă, după Paşti, va fi grevă generală: “Din data de 19 aprilie, declanşăm, aşa cum am anunţat deja, greva generală, care va fi pe perioadă nedeterminată. Vom recurge la această formă de protest pentru că trebuie să se înţeleagă faptul că nu mai sunt asigurate piese de rezervă pentru mijloacele de transport, iar combustibilul se cumpără pe datorie”. Totodată, acesta ne-a mai menţionat că va face demersuri astfel încât protestul societăţii să fie susţinut, în semn de solidaritate, şi de alte structuri sindicale din transport de la nivel naţional. De altfel, ieri, la redacţie, ne-a parvenit un comunicat de presă în care conducerea Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice ,,ATU-ROMÂNIA” aduce la cunoştinţă următoarele: “Sindicatul transportatorilor din Ploieşti, reprezentat de Mişcă Ion, a intrat pe data de 13 aprilie 2017 în grevă de avertisment determinată de negocierile avute cu Patronatul în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă, din cauza condiţiilor de muncă pentru toate categoriile de salariaţi şi, mai ales, din cauza dotării precare cu piese de schimb ce pune în pericol desfăşurarea activităţii de transport public atât pentru prestatar, cât şi pentru beneficiar. Dacă în urma acestei acţiuni nu se va semna Contractul Colectiv de Muncă şi nu se va garanta îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, se va declanşa grevă generală. Conducerea Federaţiei sprijină în totalitate demersurile încadrate în prevederile legale ale Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti şi solicită sindicatelor afiliate să-şi manifeste solidaritatea”.

S-A CERUT REORGANIZAREA SOCIETĂŢII

În legătură cu întreruperea, de ieri, a transportului în comun timp de două ore, dar şi cu anunţata grevă generală din 19 aprilie, am cerut un punct de vedere şi primarului Ploieştiului, Adrian Dobre. “Greva de avertisment care a avut loc astăzi (n.n. – ieri) este pe fondul nesemnării, în condiţiile solicitate de către reprezentanţii sindicatului de la TCE, a contractului colectiv de muncă şi al imposibilităţii de a mări anvelopa salarială în condiţiile în care societatea se află într-o situaţie financiară precară sau pe pierderi. Pe de altă parte, nici situaţia societăţii nu este una foarte bună, mai ales în urma sentinţelor judecătoreşti pierdute de către TCE, în care sunt stabilite o serie de plăţi către Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti şi ANAF”, a declarat edilul ploieştean. Întrebat ce soluţii are Primăria Ploieşti pentru redresarea TCE, edilul ne-a răspuns: “ Aşteptăm răspuns de la Ministerul de Finanţe pentru a vedea cum şi în ce măsură municipalitatea poate sprijini TCE. În acelaşi timp, suntem în discuţie cu conducerea TCE pentru promovarea unui proiect de hotărâre care va veni în urma rezultatelor expertizei, realizate de către o societate, care vizează ceea ce înseamnă trafic şi modul în care persoanele utilizează acest serviciu public de transport, pentru a vedea nivelul tarifului pe care îl practică societatea de transport în momentul de faţă. Pe de altă parte, TCE are o serie de cheltuieli care trebuie redimensionate. În acest context, am cerut conducerii societăţii măsuri de reorganizare, astfel încât TCE să revină pe linia de plutire”. Cât priveşte rediscutarea, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, a proiectului de hotărâre ce vizează stabilirea bugetului societăţii pe anul în curs, edilul ne-a precizat că acest lucru se va întâmpla după Paşti.

http://ziarulprahova.ro/2017/04/din-19-aprilie-transportul-de-calatori-in-comun-din-ploiesti-trage-total-pe-dreapta/
Continut sponsorizat

!NEWS ALERT! - Pagina 16 Empty Re: !NEWS ALERT!

Sus
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum