Conectare

Echipa TransPloiești vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

Distribuiţi

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Consider că atât cei care au montat aceste bannere cât și firmele cărora li se face reclamă trebuie amendatedescriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz


descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Primele probe tehnice pentru tramvaiul 102 - FOTO, VIDEO
http://www.observatorulph.ro/administratie/65824-primele-probe-tehnice-pentru-tramvaiul-102-foto-video

Tramvaiul 102 a circulat iar pe Șoseaua Vestului, spre surprinderea celor care și-au parcat mașinile pe mijlocul străzii, pe liniile nou montate.
Aproape trei ore au durat probele tehnice la liniile de tramvai 102. Iar la o astfel de ocazie s-au incumetat să urce în tramvai președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, viceprimarul Ploieștiului, Răzvan Ursu, dar și mai mulți consilieri locali și județeni,
probe tehnice tramvaiMarele absent a fost însăși viceprimarul cu atribuții de primar Cristian Ganea, despre care unii spuneau că este așteptat.
Probele tehnice, în speță parcurgerea de către tramvai a tronsonului Spitalul Județean - Gara de Vest nu au fost simple. Nu din cauza unor probleme tehnice la calea de rulare ci a faptului că mai mulți ploieșteni au transformat noile linii de tramvai în parcare. Fără nicio grijă, știind că lucrările nu au fost finalizate, oamenii și-au lăsat mașinile parcate chiar pe mijlocul străzii, pe unde urma fie efectuată proba cu tramvaiul pus în funcțiune. Prin urmare, plecarea de la Spitalul Județean a întârziat cu aproape o oră.
Pe drum, pe lângă mașinile parcate anapoda, a mai existat o oprire de câteva zeci de minute. Asta pentru că deja cineva montase panouri publicitare pe stâlpii de curent electric care încă nu erau predați TCE, motiv pentru care tramvaiul nu mai putea înainta. Așa că s-a procedat la demontarea panourilor publicitare.
Parcurgerea distanței Spitalul Județean - Gara de Vest și retur a durat mai bine de două ore și jumătate, suficient ca ploieștenii să imortalizeze momentul.

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Luni incepe receptia lucrarilor pe traseul tramvaiului 102 din Ploiesti

Ultimul dintre cele patru contracte derulate de Primăria Ploieşti din fonduri europene pentru modernizarea liniilor de tramvai din municipiu - cel care vizează traseul 102, pe tronsonul de pe Şoseaua Vestului şi strada Libertăţii - a ajuns la final, iar autorităţile locale au anunţat că au programat recepţia lucrărilor.

Conducerea Primăriei a anunţat, astăzi, că începerea procedurilor de recepţie va avea loc luni, când se aşteaptă să fie pusă pe şine şi o garnitură de tramvai, care să parcurgă întreg traseul, de la Spitalul Judeţean până la Gara de Vest.

Proiectul a fost aprobat în cadrul Polului de Dezvoltare Ploieşti-Prahova şi a beneficiat de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană. În total, au fost patru contracte, pentru toate liniile de tramvai din municipiu, primele trei încheindu-se la timp, înainte de 31 decembrie 2015. Acesta a fost ultimul contract rămas de finalizat, de altfel ultimul semnat şi cel mai lung tronson de drum, iar termenul de execuţie a fost mutat pe 30 iunie 2016, cu menţiunea că toate lucrările derulate în acest an sunt plătite exclusiv de municipalitate, fără a mai primi finanţare europeană. Pe acest tronson au existat şi mai multe controverse, după ce licitaţia a fost câştigată de o asociere compusă din trei firme, iar până la semnarea conmtractului de execuţie una dintre aceste societăţia intrat în faliment. Acesta a fost şi motivul pentru care, în 2015, lucrările au fost sistate mai mult de două luni.

Autorităţile ploieştene au anunţat că au depăşit toate obstacolele, iar zilele viitoare vor demara recepţia, care este aşteptată să dureze aproximativ o săptămână. Vestea vine după ce, în primele zile ale acestei luni, Primăria a efectuat probe tehnice şi a pus în circulaţie un tramvai pe traseul 102.

Lucrările de modernizare a infrastructurii de transport public aferente liniei de tramvai pe traseul 102, etapa II, au cuprins un tronson de 6,92 kilometri, între Gara de Vest şi intersecţia dintre Şoseaua Vestului şi Bulevardul Republicii. Valoarea lucrărilor a fost de peste 45 de milioane de lei.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/49891-luni-incepe-receptia-lucrarilor-pe-traseul-tramvaiului-102-din-ploiesti.html?fb_ref=Default

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Greentrack

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Marcaje orizontale : Șoseaua VestuluidescriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
A început recepția pentru linia de tramvai 102

După ce ieri au avut loc alte curse de probă pe traseul 102, azi reprezentanţii Primăriei Ploieşti au început procedurile de recepţie, deşi mai rămân de făcut anumite retuşuri.

Potrivit surselor din cadrul Primăriei mai trebuie aduse la nivel 3-4 intrări pe străzile adiacente, trebuie realizate marcajele rutiere, în special la trecerile de pietoni.

Privitor la numeroase trotuare care au fost afectate de lucrări, precum cea de pe partea supermarketului Billa, acestea vor fi reparate în baza contractului de delegare cu Delta ACM.

În acest moment au fost finalizate aşternerea stratului de uzură pe carosabil şi pe calea de rulare a tramvaiului.

Se lucrează acum la realizarea marcajelor, montarea firelor de cotact şi a indicatoarelor.descriptionCirculăm cu tramvaiul pe 102 de luni?

more_horiz
Având în vedere recepția lucrărilor, cât și faptul că în această săptămână vor fi efectuate probe cu tramvaiul, de săptămâna viitoare tramvaiele ar trebui să își înceapă activitatea pe linia 102. De ce zic ar trebui? Pentru că nici în momentul de față nu sunt suficiente tramvaie, liniile nu sunt curățate corespunzător și trebuie finalizată calea aeriană aferentă troleelor, fiind necesară definitivarea firului de contact la troleu din intersecția Cantacuzino.

Din ultimele zvonuri, de luni ar trebui să putem merge cu tramvaiul pe 102. De vineri încep probele tehnologice, ultimile reglaje etc, iar de luni tramvaiul 102 ar trebui să fie funcțional pentru călători.

Referitor la macazul de la Gara de Vest: din surse, la acel macaz mai trebuie făcute unele reglaje. Video aici:

description13.06.2016

more_horiz
Lucrările sunt terminate, doar formalitățile ne împiedică să circulăm pe 102 cu tramvaie. Asta și faptul că nici în momentul de față nu avem suficiente tramvaie apte, deși a trecut atât timp. De ce? Din cauza managementului fostei Regii defectuos. Aștept ca noul primar să aducă în funcție un director competent care să aibă la rândul rău persoane în conducerea TCE-ului apți. S-a ajuns deja ca din cauza întârzierii tramvaiele nici măcar să nu mai fie vopsite, ci să fie colantate. Penibil.

Revenind, o scurtă galerie foto cu detalii de pe tronsonul 102/2. Mai au de pus din câte am observat niște capace de canal și să CUREȚE linia pentru a nu strica și mai mult tramvaiele actuale. De asemenea, au fost redenumite stațiile, astfel: de la Restaurant Nord urmează Deltei ( stație nouă ), Hotel Nord ( în loc de Malu Roșu ), Malu Roșu ( în loc de ACR ), Biserica Înălțarea Domnului ( la intersecție ), Cosminele ( stație nouă ), Lămâița ( în loc de Bloc 39 ), Pasaj Mărășești ( în loc de Bariera Mărășești ), apoi Gara de Vest. Consider o inutilitate să muți numele stațiilor, aici referindu-mă la stația Malu Roșu (capătul troleelor) redenumită Hotel Nord cu stația ACR, care acum a devenit Malul Roșu, lucru care creează confuzie.

Deltei


Hotel Nord


Malu Roșu
Biserica Înălțarea Domnului


Cosminele


Lămâița


Pasaj Mărășești


Gara de Vest - debarcare


Gara de Vest - îmbarcare - unde linia 102 evident că lipsește


Semafor aferent macazului de la Gara de Vest:


Cum spuneam, trebuie să curețe linia:

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Probe 23.06.16:

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Multumim pentru poze. Sunt extrem de interesante. Eu locuiesc in vest si nu am avut inca ocazia sa vad tramvaiul pe noul traseu 102, cu toate ca in timpul meu liber urmaresc sa vad ce mai este nou. Sunt si eu surprins - neplacut - de faptul ca de la statia - Cosminele -( PENNY) si pana la intersectia cu str Cantacuzino ,edilii nostri au simtit nevoia sa mai amplasese inca o statie, care oricum , incurca si obtureaza la greu circulatia in intersectie.

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
Primaria Ploiesti a trimis constructorul de pe traseul 102 sa remedieze problemele aparute

Problemele constatate de vatmani, pe traseele tramvaielor din Ploieşti, împiedică repunerea în circulaţie a garniturilor pe traseul 102. În urma unei adrese oficiale transmise de TCE, în care sunt evidenţiate toate problemele constatate pe traseu, autorităţile ploieştene au rechemat constructorul la lucru.

Conducerea Primăriei Ploieşti invocă probleme apărute la firele de contact, la liniile de tramvai, dar şi la stâlpii care asigură prinderea cablurilor. Una dintre principalele ameninţări pentru siguranţa circulaţiei pleacă de la capacele metalice montate, în cadrul proiectului de modernizare, în vârful stâlpilor.
Aceste capace, care ar trebui să se ţină în trei-patru "urechi" metalice, s-au desprins la ultimele vijelii, ajungând pe trotuare sau pe carosabil. Situaţia a fost semnalată de reprezentanţii TCE, care se tem că, la un vânt mai puternic, aceste bucăţi din metal, cu o greutate de aproape un kilogram, se pot transforma în adevărate "proiectile", care, căzând din vârful stâlpului, pot produce pagube pentru vehiculele aflate în trafic ori pentru cele parcate în apropiere, dar pun în pericol şi siguranţa pietonilor aflaţi în zonă.

"Am luat legătura cu constructorul, pentru că pericolul ca aceste pălării să se desprindă este real. Deja lipsesc unele dintre aceste capace. În lipsa lor, apa pătrunde în stâlpi, putând provoca pagube în timp. Mai grav este că, în momentul în care cad de la acea înălţime, aceste bucăţi metalice sunt un pericol serios. Ele nu au fost prinse în niciun fel, nu au niciun colier de fixare, stau doar în acele tije metalice", a precizat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a discutat şi despre celălalte probleme semnalate de TCE.

Pe Şoseaua Vestului, pe tronsonul cuprins între Cosminele şi Gheorghe Grigore Cantacuzino, stâlpii de pe centrul străzii sunt foarte aproape de tramvaie. Acesta a fost şi motivul pentru care conducerea TCE a propus instalarea unor gratii la toate geamurile de pe partea stângă ale tramvaielor care vor circula pe traseul 102.

"La ultima probă, un tramvai a lovit cu oglinda un semafor. S-au făcut adrese către constructor, aşteptăm să vină şi să remedieze aceste probleme. Procesul-verbal de recepţie a fost semnat, în urmă cu aproximativ o lună, fără obiecţiuni. Ulterior a fost adăugată o anexă, în care au fost precizate aceste probleme constatate", a mai declarat, astăzi, primarul Adrian Dobre, amintind că lucrările sunt în garanţie şi orice defecţiune trebuie remediată pe cheltuiala firmei executante.

Edilul a discutat şi despre modul în care au fost montate firele de contact, amintind că la intersecţia dintre Şoseaua Vestului şi Cantacuzino sunt probleme, atât pentru tramvaie, cât şi pentru troleibuzele de pe traseul 202.

Aceste nereguli se adaugă celor semnalate mai demult de vatmani, vizând starea liniilor, despre care se crede că au fost montate înclinate, pe mai multe porţiuni, atât pe 101, cât şi pe 102. Această presupusă înclinare a şinelor a dus la uzura roţilor de tramvai. Primăria Ploieşti a solicitat o experiză în această privinţă, pentru a verifica problema semnalată de vatmani.

http://www.telegrama.ro/

descriptionRe: Traseul 102, etapa II: Intersecție Republicii - Gara de Vest

more_horiz
SE REIA CIRCULATIA CU TRAMVAIE PE TRASEUL 102

    Incepand cu data de 15.09.2016 se va relua circulatia cu tramvaie pe traseul 102 „Spitalul Judetean – Gara Vest”.
Imbarcarea/debarcarea calatorilor se va face din statiile special amenajate, astfel:

-sensul Spitalul Judetean – Gara Vest: Spitalul Judetean, Cramele Halewood, Complex Mestesugaresc, Complex Mic, Restaurant Nord, Deltei, Hotel Nord, Malul Rosu, Bis. Inaltarea Domnului, Cosminele, Lamaita, Pasaj Marasesti, Gara Vest;

-sensul Gara Vest– Spitalul Judetean: Gara Vest, Pasaj Marasesti, Lamaita, Cosminele, Bis. Inaltarea Domnului, Malu Rosu, Hotel Nord, Deltei, Restaurant Nord, XXL Megadiscount, Complex Mestesugaresc, Cramele Halewood, Spitalul Judetean.

http://www.ploiesti.ro/
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum