Știri. Noutăți. Discuții

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Achizitionarea lotului de autobuze noi

Mesaj  PREZIOSO la data de Iunie 5th 2015, 9:04 am

PRIMĂRIA PITEŞTI A CUMPĂRAT 70 DE AUTOBUZE NOI. LA PLOIEŞTI SE PREGĂTEŞTE UN NOU LOT DE SECOND-HAND

Primăria Piteşti a achiziţionat dintr-un credit BERD, de 13 milioane de euro, 70 de autobuze noi, cu caroserie din inox şi dotate cu instalaţie de climatizare şi camere video de supraveghere. La Ploieşti, pentru că primăria nu garantează leasingul, TCE nu a reuşit în ultimul deceniu să cumpere niciun autobuz nou, ci doar maşini second-hand, fabricate acum aproape 20 de ani, care consumă cât tancurile ruseşti.
UPDATE Licitaţia pentru cumpărarea autobuzelor noi a fost anulată astăzi, în urma . Informaţia a fost confirmată pentru observatorulph.ro de către directorul TCE Ploieşti, Cristian Iancovici. Motivul: nicio firmă nu a fost dispusă să livreze în sistem leasing autobuze noi fără garanţia autorităţilor locale, în speţă Consiliul Local Ploieşti.
Piteştenii vor circula cu autobuze de ultimă generaţie, care au fost cumpărate dintr-un credit BERD. Acestea sunt de fabricaţie poloneză (Solaris Urbinio) şi îndeplinesc toate standardele de siguranţă şi confort. Potrivit ziarulargesul.ro, noile auobuze au camere video de supraveghere la şofer şi pentru pasageri, asigură 27 de locuri pe scaune şi 76 în picioare, inclusiv locuri pentru persoanele cu handicap. Sistemele exterioare de lumini au leduri. Autobuzele sunt Euro 6 şi consumă 37,5 litri de combustibil la 100 km. Când se atinge temperatura de 22 grade Celsius, sistemul de climatizare intră automat în funcţiune. Şoferul o poate programa să se încălzească singură înainte de a pleca în cursă. Maşina se înclină spre dreapta în staţii, făcând accesul facil, având şi rampe pentru persoanele cu handicap. Caroseria este din inox şi are o garanţie de 15 ani.
Anul trecut şi Primăria Cluj a cumpărat 40 de autobuze noi, acelaşi model.
La Ploieşti, în lipsa unor garanţii ale Primăriei Ploieşti, TCE a eşuat în toate încercările de a cumpăra 12 autobuze noi, în leasing. La ultima licitaţie, aflată încă în desfăşurare, nu s-a primit nicio ofertă, potrivit reprezentanţilor societăţii de transport public din Ploieşti. În această situaţie, TCE va apela la soluţia de anul trecut, când a cumpărat zece autobuze second-hand, fabricate în 1996, care consumă peste 50 de litri la 100 km.

Sursa: http://www.observatorulph.ro/social/53796-primaria-pitesti-a-cumparat-70-de-autobuze-noi-la-ploiesti-se-pregateste-un-nou-lot-de-second-hand

PREZIOSO

Mesaje : 249
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Catalin.C la data de Iunie 5th 2015, 10:17 am

Wow. Chiar „mă întreb” de unde or fi aflat? Laughing
avatar
Catalin.C
Admin

Mesaje : 3146
Data de inscriere : 08/03/2011
Varsta : 20
Localizare : Ploiești

http://www.transploiesti.ro

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Iunie 10th 2015, 2:55 pm

avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  darius 23 la data de Mai 6th 2016, 2:50 pm

@Cristian P a scris:
Autobuz urban MAN NM 223 HOCL – 2 bucati in stoc


Aceste autobuze posibil sa fi intrat in posesia Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca. Au sosit in 11 aprilie in Cluj-Napoca.

darius 23

Mesaje : 1
Data de inscriere : 06/05/2016

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  RobertCodescu la data de Mai 9th 2016, 3:18 pm

Ahaa de aia nu mai cunoşteam eu Ploieştiul fiindcă era Cluj-Napoca !!! Embarassed
avatar
RobertCodescu

Mesaje : 32
Data de inscriere : 28/04/2016
Varsta : 45
Localizare : Ploieşti

http://www.cartileploiestiului.wordpress.com

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Mai 9th 2016, 4:29 pm

Sa vedem pe unde vor ajunge si cele 8 MERCEDESURI articulate :
An fabricatie 2002, norma de poluare E3, filtru de particule, lungime 18m, cu 3 usi, rampa pentru persoane cu handicap,kneeling

http://www.bestomnibus.ro/index.php/autobuze-second-hand/autobuze-mercedes-benz-o530-citaro-articulate/
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de August 11th 2016, 4:36 pm

Un program cu finanţare europeană ar putea introduce autobuze electrice şi la Ploieşti

O delegație din Austria din cadrul Programului „Orizont 2020“ a fost prezentă astăzi la Primăria Ploiești, pentru a pune la punct cu primarul primele etape ale unui parteneriat cu finanţare europeană care îşi propune modernizarea transportului public de persoane prin promovarea autobuzelor electrice autonome. În partenriat mai sunt prinse şi alte două oraşe europene.

Valoarea totală a proiectului ar putea ajunge şi la suma de aproximativ 15 milioane de euro.

„Este un proiect pe ceea ce înseamnă mobilitate electrică în oraşe, cu finanţare din fonduri europene. Am putea intra în parteneriat cu încă două localităţi: Klagenfurt (din Austria) şi Bolzano (Italia). Este vorba de un proiect pilot, deocamdată. Se creează posibilitatea de a crea o linie de transport electric sau pe hidrogen pe lungimi mai mici. Orizont 2020 este un program european pe zona de mediu, de reducere a noxelor, cercetare. Există acest parteneriat prin care municipalitatea este prinsă, deocamdată sunt discuţii. Să vedem cam ce am dori noi să facem. Să vedem cine va fi liderul acestui grup de asociere. Va trebui să avem o consultanţă specializată“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Orizont 2020 este un nou program de finanţare pentru cercetare şi inovare la nivelul Uniunii Europene.

Povestea este ciudată mai ales că TCE şi Primăria Ploieşti nu au bani să cumpere măcar un autobuz nou clasic însă ar putea să obţină prin acest program autobuze electrice moderne şi mult mai scumpe.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/52131-un-program-cu-finantare-europeana-ar-putea-introduce-autobuze-electrice-si-la-ploiesti.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Septembrie 14th 2016, 8:15 pm

VIDEO - Primaria Ploiesti cauta finantare pentru achizitia de autobuze

Conducerea Primăriei Ploieşti a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii unei societăţi bancare, pe tema unei posibile achiziţii de mijloace de transport în comun. Primarul Adrian Dobre s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai BCR Leasing, pentru ceea ce edilul a catalogat drept "discuţii exploratorii", autorităţile ploieştene încercând că vadă care ar fi costurile pentru a înnoi parcul auto al TCE şi ce modalităţi alternative de finanţare se pot găsi pentru o asemenea achiziţie.

Discuţiile s-au concentrat pe posibilitatea de cumpărare a aproximativ 20-25 de autobuze, fie ele noi sau la mâna a doua, în condiţiile în care pentru troleibuze şi tramvaie există posibilitatea atragerii unei finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană. Pentru autobuze pe carburant, în schimb, nu există varianta fondurilor UE, aşa că municipalitatea ia în calcul şi alte variante, printre care se pare că şi leasing-ul.

"Pentru tot ceea ce înseamnă material rulant care foloseşte ca sursă motrică energia electrică putem achiziţiona atât tramvaie cât şi troleibuze în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa IV, pe ceea ce înseamnă mobilitate urbană. Există şi alte variante pe care le putem utiliza ca finanţare pentru tramvaie şi troleibuze, dar pe partea de autobuze care nu sunt electrice deocamdată avem nişte discuţii exploratorii, preliminarii, să vedem la ce costuri s_ar putea ridica şi dacă municipalitatea îşi permite", a declarat primarul Adrian Dobre, precizând că aducerea unor autobuze este necesară în condiţiile în care parcul auto al Transport Călători Express este învechit, iar costurile de mentenanţă sunt foarte ridicate.

La întrebarea dacă municipalitatea vizează achiziţia de autobuze noi sau second hand, răspunsul primarului a fost "abordăm toate variantele de lucru".http://www.telegrama.ro/administratie/item/53295-video-primaria-ploiesti-cauta-finantare-pentru-achizitia-de-autobuze.html?fb_ref=Default
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Stiri si noutati

Mesaj  PREZIOSO la data de Septembrie 29th 2016, 2:16 pm

Adrian Dobre fuge de fondurile europene. Autobuze cumpărate printr-un nou credit!

Deşi Uniunea Europeană pune la dispoziţie fonduri pentru achiziţionarea de autovehicule nepoluante, pentru transportul public în comun, prioritate având municipiile care în exerciţiun bugetar precedent au utilizat fonduri pentru modernizarea căii de rulare,  primarul Adrian Dobre se pregăteşte să cumpere mai multe autobuze cu ajutorul unui credit bancar.

Surse din interiorul TCE susţin că edilul a promis că va aduce autobuzele până la începutul lunii decembrie, semn că primarul Dobre încearcă să obţină voturi pentru PNL, chiar dacă împovărează bugetul municipalităţii.

Primarul şi-a propus să achiziţioneze 40 de autobuze Mercedes noi (400.000 de euro bucata) , iar achiziţia ar trebui să fie gata cel târziu la 1 decembrie. Plata ar urma să se facă printr-un credit contractat de TCE.

Goana edilului după vehicule este nejustificată, mai ales că DIGI Regio are pentru execuţia bugetară 2014-2020 fonduri alocate pentru programele de mobilitate urbană.

În plus, Comisia Europeană intenţionează să schimbe regulile de accesare a fondurilor europene.  Astfel, conform informaţiilor de la Bruxelles, primarii vor putea decide care sunt proiectele prioritare pentru finanţare din fonduri europene.

Poate că dacă primarul Adrian Dobre ar citi mai multe despre fondurile europene şi despre proiectele care pot fi finanţate cu ajutorul banilor UE, ar renunţa să mai împovăreze Ploieştiul doar pentru a obţine voturi pentru PNL.

Sau...oare îi e teamă că OLAF va mirosi afacerile de partid şi ar putea avea probleme?

Sursa: http://jurnalulph.ro/administratie/31347-adrian-dobre-fuge-de-fondurile-europene-autobuze-cumparate-printr-un-nou-credit.html#sthash.WM9aUWNM.0mz6mSha.dpbs

PREZIOSO

Mesaje : 249
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Achizitionarea lotului de autobuze noi

Mesaj  PREZIOSO la data de Noiembrie 28th 2016, 3:33 pm

Primăria Ploiești vrea să achiziționeze 50 de autobuze noi, Euro 6, pentru transportul public din municipiu

Primăria Ploiești a comandat un studiu de oportunitate în vederea achiziției unui număr de 50 de autobuze noi pentru transportul public din municipiul Ploiești. Studiul de oportunitate va fi supus votului Consiliului Local, achiziția urmând să se realizeze prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Potrivit propunerii municipalității ploieștene, autobuzele urmează să fie achiziționate în sistem de leasing operațional, cu avans zero. Proiectul este pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți, 29 noiembrie 2016.

Potrivit studiului de oportunitate, achiziția se va realiza din veniturile proprii ale bugetului local, în trei etape, pe parcursul anului 2017, dupa cum urmeaza: 30 bucăţi până la 30.03.2017, 10 bucăţi până la 30.06.2017, şi 10 bucăţi până la 30.08.2017.

Sursa: http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/administratie/primaria-ploiesti-vrea-sa-achizitioneze-50-de-autobuze-noi-euro-6-pentru-transportul-public-din-municipiu-16254

PREZIOSO

Mesaje : 249
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Noiembrie 29th 2016, 5:20 pm

Scandal pe tema achiziționării de autobuze noi la Ploiești

Ședința de Consiliu Local a devenit tensionată după ce au existat mai multe comentarii cu privire la studiul de oportunitate.

Consilierul Paul Palaș a propus prorogarea proiectului legat de aprobarea studiului de oportunitate pentru achiziționarea a 50 de autobuze.

Liderii de sindicat însă au susținut că se dorește tergiversarea achiziționarea de autobuze, în condițiile în care mijloacele auto au o vechime de peste 50 de ani.

Proiectul viza achiziționarea a 50 de autobuze diesel Euro 6, în sistem de leasing operațional, cu avans 0 și posibilitatea de a fi cumpărate într-o perioada de 76 de luni.

După lungi discuții, cu aprobarea unui amendament, prin care s-a propus ca întreaga documentație de atribuire, să fie aprobată ulterior, proiectul a fost adoptat.

http://www.observatorulph.ro/administratie/73627-scandal-pe-tema-achizitionarii-de-autobuze-noi-la-ploiesti
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Decembrie 5th 2016, 11:50 am

Primul autobuz Iveco a ajuns la Ploiești, în probe

După aprobarea studiului de oportunitate privind achiziționarea a 50 de autobuze noi la Ploiești, un prim mijloc de transport a venit astăzi în probe, în municipiu.


Autobuzele vor fi achiziționate în baza unui leasing operațional. Pe străzile Ploieștiului vor ajunge în urma finalizării procedurilor 50 de autobuze diesel, euro 6.

Proiectul legat de studiul de oportunitate a fost aprobat săptămâna trecuta în Consiliul Local Ploiești, după un scandal monstru.

Inițial consilierul ALDE Paul Palaș a propus prorogarea, însă liderii de sindicat de la TCE au considerat că o amânare poate duce la blocarea achiziției.

După achiziționarea autobuzelor, o parte din mijloacele auto ale TCE vor fi casate, pentru că au durata de exploatare expirată de trei ori.

http://www.observatorulph.ro/administratie/73758-primul-autobuz-iveco-a-ajuns-la-ploiesti-in-probe
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Ianuarie 30th 2017, 6:37 pm

Primăria Ploieşti readuce în discuţie achiziţia de autobuze noi

Discuţia privind achiziţionarea de autobuze noi lansată în decembrie anul trecut a fost reluată de către primarul Adrian Dobre. Acesta a susţinut necesitatea achiziţiei a peste 50 de autobuze noi pentru TCE.

Acesta a arătat că aceste vehicule ar trebui cumpărate treptat şi că achiziţia este necesară în condiţiile în care TCE ar putea să-şi lărgească aria de acţiune şi către localităţile din proximitatea Ploieştiului.

Dobre a promis că va prezenta Consiliului Local un nou studiu de oportunitate realizat de RASP prin care se arată avantajele leasingului operaţional.

O altă metodă suplimentară de înnoire a parcului auto al TCE ar fi achiziţie de vehicule electrice prin accesarea de fonduri europene.

Edilul a arătat că în zilele lucrătoare din perioadele cu trafic intens, TCE este nevoit să bage pe trasee câte 135 de maşini pe zi.

O idee de anul trecut

Intenţia primarului de anul trecut viza achiziţia a 50 de autobuze noi prin leasing operaţional în valoare de aproape 11 milioane de euro.

Tema a fost discutată şi în Consiliul Local, unde s-a aprobat un studiu de oportunitate privind achiziţia a 50 de autobuze noi cu motorizare diesel Euro VI.

În proiect se arăta că metoda de achiziție ar putea fi sistemul leasing-ului operațional, cu avans de 0%. Potrivit documentului, achiziţia se va realiza din bugetul local, în trei etape. Primele 30 de bucăți ar urma să fie cumpărate până la 30 martie 2017, iar alte 10 bucăţi până la 30 iunie 2017. Ultimele 10 ar trebui achiziționate până la 30 august 2017, conform calendarului stabilit, momentan, în cadrul acestui proiect. În expunerea de motive se arată că se propune achiziţionarea a 50 autobuze noi Diesel Euro VI (cu valoare unitară estimată de 210 000 euro inclusiv TVA /unitate). În proiect este prevăzută o perioadă de șase ani și patru luni pentru plata autobuzelor. Valoarea maxima estimată este de 49.500 000 lei. Valoarea estimată a acordului cadru, pentru cantitatea maximă de 50 de bucăți, este de 10.500.000 euro, cu TVA inclus.

Din informaţiile prezentate Consiliului Local rezultă peste 80 % de mijloacele de transport au o vechime mai mare de 10 ani, gradul de uzură al autobuzelor folosite de către T.C.E. S.A. este de aproximativ 216,6%, iar durata normală de funcţionare este depăşită.

Taxele de înmatriculare, asigurările, lucrările de întreţinere, reparaţii, managementul anvelopelor vor fi incluse în rată lunară fixă de leasing operaţional.

http://www.telegrama.ro/
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Martie 3rd 2017, 8:50 am

Primăria Ploieşti a demarat procedurile de achiziţionare a 50 de autobuze

În cadrul şedinţei de Consiliu Local Ploieşti de marţi, reprezentanţii PSD au semnalat faptul că primarul Adrian Dobre a demarat procedurile de achiziţionare a mai multor autobuze printr-un leasing operaţional fără ca legislativul ploieştean să aprobe acest lucru.

”Există o dispoziţie privind întocmirea un caiet sarcini privind achiziţionarea prin leasing operaţional a acestor mijloace de transport, deşi noi nu am aprobat o astfel de modalitate. Cred că a fost o eroare în acea dispoziţie şi aş vrea să se aplece toată lumea cu responsabilitate pentru că nu aş vrea să se facă un caiet de sarcini pentru ceva ce nu a fost aprobat în Consiliul Local. Aduceţi-vă aminte că am spus acolo că ulterior vom stabili modalitatea de achiziţionare”, a precizat consilierul local Sorin George Botez.

În replică, primarul Adrian Dobre a susţinut că nu a făcut decât să respecte ceea ce s-a decis într-o şedinţă din luna noiembrie a Consiliului Local Ploieşti.

”Eu am aplicat Hotărârea 394 din noiembrie 2016, Articolele 2,3 şi 4.”, a punctat edilul şef al Ploieştiului.

Drept urmare, în acest moment Primăria Ploieşti a demarat procedurile de achiziţie a 50 de autobuze Euro 6.


Acestea vor fi achiziţionate în leasing, cu avans zero. Potrivit studiului de oportunitate, achiziţia lor se va realiza din veniturile proprii ale Primăriei Ploieşti, în trei etape, pe parcursul anului 2017, după cum urmează: 30 bucăţi până la 30.03.2017, 10 bucăţi până la 30.06.2017, şi 10 bucăţi până la 30.08.2017.

http://deprahova.ro/administratie/1515-primaria-ploiesti-a-demarat-procedurile-de-achizitionare-a-50-de-autobuze.html

avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Achizitionarea lotului de autobuze noi

Mesaj  PREZIOSO la data de Iunie 17th 2017, 4:50 pm

Primăria Ploiești cumpără autobuze noi

TCE va beneficia, în curând, de cel puțin 15 autobuze noi, anunță directorul Alexandri Nicolae. Acestea vor fi achiziționate în regium de urgență de Primăria Ploiești, cu banii jos.

Cele mai vechi autobuze aflate acum în parcul TCE au 30 de ani. Autobuzele Ikarus cu această vechime au o pondere de 10-12%.

Proiectul de hotărâre privind achiziția directă a autobuzelor noi va fi, cel mai probabil, pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local. „Nu cred că vor fi probleme. Nici în ceea ce privește avizele departamentelor din Primărie. Bani pentru ele sunt, nu din fonduri europene (n.r.- din economiile de anul trecut)”, a declarat directorul TCE.

Sursa: https://www.republikanews.ro/primaria-ploiesti-cumpara-autobuze-noi/

PREZIOSO

Mesaje : 249
Data de inscriere : 13/07/2011
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Iunie 19th 2017, 12:05 pm

Directorul TCE spune ca "vor fi 15 autobuze moderne".
Asta nu inseamna ca vor fi autobuze NOI.
Din contra,se pare ca vor fi 15 autobuze SH cu dedicatie.

http://jurnalulph.ro/administratie/36817-mintea-scurta-repeta-greselile-ploiestiul-vrea-din-nou-vehicule-second-hand-pentru-transportul-in-comun.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Iunie 28th 2017, 12:43 pm

ANALIZĂ | Cât de învechit este parcul auto de la TCE Ploieşti. Unele maşini au o uzură de peste 360%

În contextul discuţiilor despre o eventuală achiziţie de mijloace de transport în comun la Ploieşti, Primăria a comandat un studiu, care să evidenţieze variantele de cumpărare şi cheltuielile necesare, experţii analizând şi situaţia actuală a parcului auto de la Transport Călători Express. Documentul arată că multe dintre autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele de la TCE şi-au depăşit de multă vreme durata estimată de folosire. Zeci dintre acestea au un grad de uzură de 300% sau mai mare.

În cazul autobuzelor, documentul, prezentat în această săptămână consilierilor locali ploieşteni, arată că operatorul de transport public se bazează, în teorie, pe 183 de maşini. Spunem "în teorie" pentru că experienţa din ultima vreme a arătat că sunt foarte dese situaţiile în care, din cauza unor defecţiuni şi a vechimii, unele dintre aceste vehicule petrec mai mult timp în atelierul de reparaţii decât pe şosele.

Tot în teorie, durata normală de utilizare este de opt ani. Însă TCE încă are în exploatare vehicule mult mai bătrâne de atât. Cele mai vechi sunt modelele IKARUS (foto: transploiesti.ro).
În parcul auto figurează 18 autobuze IKARUS 260, cu un grad de uzură de 320%, şi 33 de modele IKARUS 280, cu un grad de folosire de peste 362%.
Urmează, în această ierarhie a vechimii, un autobuz DAC, cu o uzură calculată la aproape 271%, un KAROSA, cu un grad de uzură de 240%, 20 de vehicule ISUZU, cu 235%, şi 15 modele MAN SL 222, cu un grad de uzură de peste 210%.


La polul opus, cele mai noi sunt zece autobuze MAN, care încă nu şi-au atins durata optimă de exploatare, de opt ani, urmate de 50 de autobuze BMC, care, la puţin peste 12 ani de exploatare, încă sunt "proaspete" după standardele TCE Ploieşti.

În cazul tramvaielor, pentru care durata optimă de folosire este de 14 ani, potrivit informaţiilor din această analiză, TCE deţine un model V3A, cu o uzură de 189%, şi 32 de modele KT4D, cu o uzură de 173,5%.

În fine, în cazul troleibuzelor, operatorul ploieştean deţine două modele ROCAR E312, cu o uzură de 245,3%, un Berliet Renault cu uzură de 238,5%, 15 modele FBW 91 GTS, cu uzură de 173,8%, şi 24 de troleibuze Neoplan, cumpărate la mâna a doua în mandatul Volosevici.
Acestea din urmă au, în acte, un grad de uzură de 132,2%, numai că, aşa cum orice angajat al societăţii v-ar putea spune, multe dintre ele sunt defecte şi trase pe dreapta. Există, în cazul lor, o lipsă de piese de schimb. Se pare, de altfel, că nu s-ar mai fabrica piese pentru aceste modele, astfel că troleibuzele care se defectează ajungă să se transforme în "donatoare de organe" pentru cele care încă mai rezistă. Asta explică de ce în depoul de la Podul Înalt veţi găsi la orice oră cel puţin zece bucăţi puse pe butuci.

Analiza comandată de Primăria Ploieşti mai arată şi că, din cauza vechimii acestor mijloace de transport în comun, cheltuielile de întreţinere sunt foarte mari.

Spre exemplu, pentru autobuze, TCE a cheltuit, în primele trei luni ale lui 2017, nu mai puţin de 4,7 milioane de lei. Aici intră combustibilul (1,67 milioane), piesele (246.000), cheltuielile de reparaţii (174.000) şi ceea ce în raport a fost calculat drept "alte cheltuieli de exploatare" (2,58 milioane). În plus, cheltuielile salariale aferente personalului care se ocupă de autobuze au fost, în aceeaşi perioadă, de aproape 4,1 milioane de lei. În total, în primul trimestru al acestui an, TCE a făcut, pentru tot ce înseamnă autobuze proprii, cheltuieli totale de 8,78 milioane de lei, iar aceste mijloace de transport în comun au parcurs, însumat, 1.304.367 de kilometri, ceea ce înseamnă că fiecare kilometru pe care îl parcurge un autobuz TCE Ploieşti costă 6,73 lei.

În cazul tramvaielor, TCE a înregistrat în perioada ianuarie-martie cheltuieli de 11.000 de lei pentru combustibil, mai exact pentru energia electrică, 78.000 pentru piese de schimb şi 1,26 milioane pentru exploatare, platind salarii şi taxe de două milioane de lei. Cheltuielile totale pentru tramvaie ajung la 3,4 milioane de lei, în mod clar mult mai puţin decât la autobuze, însă şi numărul de kilometri parcurşi în perioada analizată este mult mai redus, de 261.216.

http://www.telegrama.ro/actualitate/item/62315-analiza-cat-de-invechit-este-parcul-auto-de-la-tce-ploiesti-unele-masini-au-o-uzura-de-peste-360.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Cristian P la data de Noiembrie 14th 2017, 2:42 pm

Primăria și TCE lucrează la caietul de sarcini pentru achiziția de autobuze noi

Consiliul Local a aprobat încă de acum două luni hotărârea privind achiziționarea, etapizat, de 50 de autobuze noi.

Primul lot de autobuze, 30 la număr, ar urma să fie achiziționat anul viitor. În acest sens, potrivit directorului TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, se lucrează la caietul de sarcini pentru urgentarea procedurilor.

Astăzi, liderii de sindicat de la TCE Ploiești au o nouă întrevedere cu primarul municipiului, discuția vizând problemele societății aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești, dar și găsirea de soluții pentru înlocuirea mijloacelor de transport.

https://www.observatorulph.ro/administratie/86970-primaria-si-tce-lucreaza-la-caietul-de-sarcini-pentru-achizitia-de-autobuze-noi
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Știri. Noutăți. Discuții

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum