Achizitionarea lotului de tramvaie noi

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Achizitionarea lotului de tramvaie noi

Mesaj  Cristian P la data de Aprilie 11th 2017, 4:25 pm

Primăria poate achiziționa tramvaie cu fonduri europene

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere ghidul solicitantului pentru atragere de finanțare în vederea reducerilor emisiilor de carbon.

Proiectul este unul amplu. Astfel, ca toate reședințele de județ, Ploieștiul poate atrage finanțare pentru achiziționarea de autobuze electrice, troleibuze și tramvaie, dar și pentru realizarea de noi căi de rulare.

Termenul limită de depunere a punctelor de vedere cu privire la ghidul solicitantului aflat în dezbatere este 18 aprilie.

Primăria Ploiești a prevăzut deja în ”Planul de mobilitate urbană” un proiect prin care se dorește achiziția de mijloace de transport ecologice.

Suplimentar, municipalitatea propune demararea unui proiect legat de realizarea legăturii Gara de Vest - Gara de Sud, legătură pentru care se prevede introducerea transportului electric.

Separat, municipalitatea a pregătit caietul de sarcini pentru achiziționarea a 50 de autobuze prin leasing operațional, în vederea îmbunătățirii parcului auto de la TCE.

http://www.observatorulph.ro/administratie/78352-primaria-poate-achizitiona-tramvaie-cu-fonduri-europene
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: Achizitionarea lotului de tramvaie noi

Mesaj  Cristian P la data de Noiembrie 15th 2017, 4:07 pm

Fonduri europene la Ploieşti. Primăria trebuie să depună în decembrie fişele de proiecte pentru axa de mobilitate urbană

Modernizare de străzi, achiziţie de tramvaie şi troleibuze, canalizări în cartierele mărginaşe şi crearea de noi parcări, acestea ar fi, pe scurt, principalele proiecte pregătite de Primăria Ploieşti care ar putea atrage o finanţare nerambursabilă de câteva zeci de milioane de euro în cadrul axei deschise de UE pentru mobilitatea urbană.

Autorităţile ploieştene au anunţat astăzi că Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a aprobat Planul de Mobilitate Urbană şi Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, documente elaborate de administraţia locală şi pe baza cărora urmează să fie depuse proiectele pentru fonduri europene în acest domeniu.

Următorul pas va fi prezentarea fişelor de proiecte, a anunţat, astăzi, administratorul public al municipiului Ploieşti, Teodora Marin. Sesiunea pentru depunerea acestor documente se deschide pe data de 5 decembrie şi se va încheia la începutul lui 2018, pe 3 ianuarie, a anunţat viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea.

Pe lista de priorităţi se numără proiectul pentru realizarea unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud, prin prelungirea străzii Libertăţii, lărgirea străzii Depoului şi reconfigurarea zonei din faţa Gării de Sud; reconfigurarea ieşirii de la Podul Înalt înspre Dn 72 şi DN 1, care prevede inclusiv lărgirea la patru benzi a străzii pe sub pasajul de cale ferată din zonă; respectiv amenajarea unui aşa-zis terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean, lângă capătul de linie al tramvaielor 101 şi 102. De asemenea, autorităţile încearcă să obţină fonduri, tot prin această axă de finanţare de la UE, şi pentru mai multe proiecte de introducere a canalizării în cartierele mărginaşe, precum Mitică Apostol.

Axa permite şi achiziţia de mijloace de transport nepoluante, intenţia autorităţilor locale fiind să aducă măcar câteva tramvaie. N-ar fi exclus, totuşi, nici să vedem troleibuze noi sau autobuze electrice achiziţionate prin acest program.

"Fişele pentru proiectele europene trebuie depuse până pe data de 3 ianuarie. Ele reprezintă o sinteză a viitoarelor proiecte pe care dorim să le implementăm. Obiectivul este să reducem nivelul emisiilor de CO2 cu minim 1% pe an. Am programat o şedinţă joi dimineaţă cu reprezentanţii Direcţiei Relaţii Internaţionale şi cu toţi factorii implicaţi, pentru a începe realizarea acestor fişe", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Ne aflăm în sesiunea de finanţare 2014-2020 de la UE, cu posibilitatea ca execuţia proiectelor propuse şi care vor fi finanţate să se ducă până la finele anului 2023. S-au pierdut, însă, deja trei ani din această sesiune, în mare măsură din cauza lentorii cu care s-au mişcat autorităţile centrale din România în privinţa elaborării documentelor necesare şi deschiderii axelor de finanţare din această sesiune. În mod paradoxal, ţinând cont şi de lentoarea care a dominat actuala administraţie ploieşteană, reprezentanţii Primăriei şi mai mulţi consultanţi specializaţi în atragerea de fonduri europene susţin că Ploieştiul se află printre cele mai avansate localităţi din ţară în privinţa pregătirii proiectelor de mobilitate urbană. Desigur, rămâne ca următorii ani să demonstreze cât de bine s-au făcut aceste pregătiri, cât de oportune sunt proiectele propuse şi cât de bine vor fi duse acestea la capăt.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/65920-fonduri-europene-la-ploiesti-primaria-trebuie-sa-depuna-in-decembrie-fisele-de-proiecte-pentru-axa-de-mobilitate-urbana.html

avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 764
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 29
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum