!NEWS ALERT!

Pagina 17 din 17 Înapoi  1 ... 10 ... 15, 16, 17

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de Aprilie 18th 2017, 10:33 am

Angajații TCE amână greva generală

Sindicaliștii TCE s-au decis să amâne greva generală anunțată inițial pentru ziua de mâine (miercuri).

Vineri, la sediul Prefecturii Prahova, va avea loc o întâlnire foarte importantă la care vor participa nu doar reprezentanți ai Primăriei Ploiești și ai Consiliului Local, ci și ai Guvernului, tema fiind, evident, găsirea unei soluții pentru punerea pe roți a societății TCE.
"Am decis amânarea grevei, deoarece, vineri, vom avea o întâlnire la care vor participa autoritățile locale, reprezentanți ai Guvernului și ai Federației Transloc. Dorim dezamorsarea conflictului și remedierea situației în care se află TCE Ploiești", ne-a declarat liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploiești, Ion Mișcă.

http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/administratie/angajatii-tce-amana-greva-generala-17373
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de Mai 21st 2017, 12:09 pm

Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente de transport public din ţară

Conducerea Transport Călători Expres, societatea de transport public deţinută de municipalitatea ploieşteană, solicită majorarea preţurilor pentru abonamentele lunare, cele săptămânale şi legitimaţiile de o zi, argumentând că este nevoie de o creştere a veniturilor pentru redresarea societăţii, aflată în pragul colapsului după două litigii pierdute, cu ANAF-ul şi Serviciul Public Finanţe Locale. În plus, reprezentanţii TCE Ploieşti afirmă că tarifele actuale sunt la nivelul din 2011 şi fac o comparaţie cu alte oraşe mari din ţară, unde tarifele ajung să fie şi de două ori şi jumătate mai mari.

Altfel spus, potrivit exemplelor prezentate de reprezentanţii firmei, Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente lunare pentru transportul public intern din ţară, însă acest lucru ar putea să se schimbe din luna iunie, dacă autorităţile vor aproba un proiect de hotărâre fundamentat de TCE privind majorarea preţurilor.

În momentul de faţă, un abonament lunar pe toate traseele costă 63 de lei. La Timişoara, de exemplu, potrivit exemplelor prezentate de operatorul de transport public, un abonament similar costă 93 de lei. Iar de aici preţurile încep să crească: Târgu Mureş - 100 de lei, Craiova şi Constanţa - 110 lei, Bacău - 115, Iaşi - 118, Cluj-Napoca - 125, Tulcea - 130. Cel mai mare tarif pentru un abonament lunar valabil pe toate traseele, potrivit datelor identificate de TCE, este la Râmnicu Vâlcea, 160 de lei, de peste două ori şi jumătate mai mare decât cel din Ploieşti.

http://www.telegrama.ro/social/item/61175-ploiestiul-are-unul-dintre-cele-mai-ieftine-abonamente-de-transport-public-din-tara.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de Mai 21st 2017, 12:10 pm

Disponibilizări, lună de lună, la TCE Ploieşti. 100 de angajaţi ar putea să dispară din schemă

Conducerea interimară de la Transport Călători Express Ploieşti, societatea de transport public a municipalităţii, pregăteşte un plan de reorganizare, care include, aşa cum Telegrama anunţa încă din luna aprilie, şi disponibilizarea, în 2017, a aproximativ 100 de persoane, reprezentând aproape 10% din totalul salariaţilor de aici. Măsura este gândită pentru rentabilizarea societăţii, care în momentul de faţă are venituri lunare care nu acoperă necesarul de cheltuieli. În paralel, o altă măsură propusă vizează creşterea tarifelor de călătorie.

Cea mai recentă propunere apărută privind reducerea numărului de angajaţi vizează disponibilizări individuale, făcute în fiecare lună, începând cel mai probabil din această vară. Astfel, conducerea ar urma să renunţe, lună de lună, la câte 29 de salariaţi, în condiţiile în care de la 30 în sus vorbim despre disponibilizări colective şi despre alte obligaţii ale angajatorului. În primul caz, spre exemplu, societatea ar fi obligată să achite între unul şi trei salarii compensatorii, în vreme ce la disponibilizările colective s-ar plăti între patru şi şase salarii compensatorii.

Directorul interimar al TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a evitat să discute oficial despre acest subiect, precizând că e necesar ca mai întâi Consiliul de Administraţie al societăţii să finalizeze concursul de angajare pe post, urmând ca ulterior conducerea să pună în aplicare un plan de reorganizare.

Conducerea TCE pregăteşte şi două litigii cu Primăria Ploieşti, pentru recuperarea unor sume invocate de operatorul de transport public şi neachitate de municipalitate, primul litigiu, pentru documentarea căruia se lucrează în prezent, vizând plata TVA-ului care a dus şi la pierderea de către TCE a unui proces cu ANAF-ul.

http://www.telegrama.ro/administratie/item/61147-disponibilizari,-luna-de-luna,-la-tce-ploiesti-100-de-angajati-ar-putea-sa-dispara-din-schema.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de Mai 21st 2017, 12:11 pm

Cu cât se vor SCUMPI abonamentele TCE Ploieşti. Vezi tarifele propuse!

Autorităţile ploieştene au pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifelor de călătorie la transportul public local. Măsura vine la cererea TCE, societatea de transport public a municipalităţii, care se confruntă cu grave probleme financiare şi pregăteşte un plan de reorganizare, pe două axe principale, reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor.

La acest al doilea capitol se încadrează, în mod evident, şi proiectul de majorare a tarifelor de călătorie, reprezentanţii TCE argumentând că actualele preţuri sunt la nivelul din 2011 şi mult sub cele practicate în alte oraşe mari din România.

Propunerea vizează modificarea preţurilor la abonamentele lunare şi cele săptămânale, introducând şi o diferenţiere între abonamentele uzuale, nesubvenţionate, şi cele destinate pensionarilor, veteranilor, elevilor şi studenţilor, pentru care se acordă subvenţii de la bugetul local. Este propusă şi o modificare a tarifului pentru legitimaţiile de o zi, acesta fiind singurul care ar urma să fie redus. Preţurile pentru un bilet de călătorie, abonamentele nenominale pentru societăţi comerciale şi biletul de suprataxă rămân neschimbate, la valorile aprobate la începutul anului de Consiliul Local, prin HCL 12/2017.

Noile tarife au fost propuse în urma unui studiu care a costat aproape 10.000 de euro, efectuat la solicitarea Curţii de Conturi şi care a stabilit câte persoane utilizează într-o zi obişnuită transportul public din Ploieşti şi care sunt costurile reale medii ale operatorului pentru a transporta fiecare călător.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică şi poate fi citit pe pagina de internet a municipalităţii, www.ploiesti.ro, la secţiunea "Consiliul Local / Proiecte de hotărâre". Conducerea TCE se aşteaptă ca în prima parte a lunii iunie proiectul să intre pe ordinea de zi a CL Ploieşti.

NOILE TARIFE PROPUSE DE TCE PLOIEŞTI:

Bilet de călătorie: 2 lei (neschimbat)
Abonament lunar pe toate traseele: 108 lei (se majorează de la 63 de lei, valoarea actuală)
Abonament săptămânal pe toate traseele: 27 lei (se majorează de la 19 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi: 98 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 63 de lei)
Abonament săptămânal elevi şi studenţi: 25 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 19 lei)
Abonament bilunar elevi şi studenţi: 49 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 31,5 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi orfani: 98 lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 lei)
Abonament lunar pensionari cu pensii sub 2.100 lei, femei peste 65 de ani şi bărbaţi peste 70 de ani fără venituri, veterani, revoluţionari, cetăţeni de onoare, deţinuţi politic: 76 de lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de transport persoane cu dizabilităţi: 67 de lei, subvenţionată 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de călătorie pe o zi: 4 lei (scade de la 7 lei, cât este în prezent)

http://www.telegrama.ro/actualitate/item/61183-cu-cat-se-vor-scumpi-abonamentele-tce-ploiesti-vezi-tarifele-propuse.html
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de Iulie 21st 2017, 4:10 pm

La Ploiești vor fi reintroduse abonamentele TCE pe unul și două trasee

Eliminate în 2014, abonamentele pe unul, respectiv două trasee ale TCE Ploiești ar putea fi reintroduse de la 1 august.

Aceasta este una dintre soluțiile propuse pentru salvarea de la faliment a societății de transport public din Ploiești. În prezent există un abonament unic valabil pe toate traseele, în valoare de 63 de lei. Una dintre măsurile propuse de conducerea TCE a fost majorarea abonamentului unic de la 63 la 108 lei. Prin reintroducerea abonamentelor pe unul, respectiv două trasee, ploieștenii vor plăti mai puțin pentru transportul public.

Curtea de Conturi a sancționat Primăria Ploiești că decontează abonamentele unice ale TCE pentru elevi, studenți și mai ales pensionari fără să existe o evidență exactă a călătoriilor efectuate lunar de beneficiari. De exemplu, din studiul de trafic comandat și plătit de autoritățile locale a rezultat că un pensionari circulă, în medie, de 96 de ori pe lună și nu de 180 cât se decontează de la bugetul local.

http://www.observatorulph.ro/social/82389-la-ploiesti-vor-fi-reintroduse-abonamentele-tce-pe-unul-si-doua-trasee
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P la data de August 30th 2017, 4:51 pm

Grevă spontană a angajaților TCE la Ploiești. Transportul în comun a fost suspendat

Ploieștiul a rămas, din nou, fără transport public în comun. Asta deoarece, în urmă cu puțin timp, angajații TCE au declanșat un protest spontan.

Autobuzele, tramvaiele și troleele de pe traseu se retrag la garaj. Protestul a fost declanșat de faptul că proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi, privind acordarea subvenției pe 2016, nu a avut viza de legalitate.

Potrivit lui Ion Mișcă, liderul de sindicat al TCE, angajații se află deja în grevă spontană după aflarea veștii din Consiliul Local. Informația a fost confirmată și de directorul TCE, Nicolae Alexandri.

https://www.observatorulph.ro/eveniment/83797-greva-spontana-a-angajatilor-tce-la-ploiesti-transportul-in-comun-a-fost-suspendat
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Cristian P Ieri la 4:18 pm

TCE PLOIEȘTI SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ. RECONDIȚIONEAZĂ AUTOBUZE IKARUS DIN ANII 70 Smile

În lipsa mult-promiselor autobuze noi, blocate în dispute politice la Consiliul Local Ploiești, conducerea TCE a decis recondiționarea unor Ikarus-uri, fabricate în anii 70.

Acestea erau trase pe dreapta după ce motoarele modificate pentru instalații GPL s-au defectat. ”Am luat această decizie pentru că din experiența anilor trecuți, în sezonul rece avem multe probleme tehnice la autobuzele de pe traseu. Pentru a le suplini pe cele care se strică am decis să recondiționăm cinci autobuze marca Ikarus, după modelul tramvaielor.

Acestea vor fi echipate cu motoare Diesel de la alte autobuze din parcul nostru deficitar și vor modernizate, dacă pot spune așa, prin vopsirea caroseriei și înlocuirea canapelelor deteriorate”, ne-a declarat managerul TCE Ploiești, Nae Alexandri.

În ultimii ani, TCE Ploiești nu a cumpărat decât autobuze second-hand, parcul auto al societăți de transport public fiind depășit din punct de vedere tehnic

https://www.observatorulph.ro/social/85709-tce-ploiesti-se-pregateste-de-iarna-reconditioneaza-autobuze-ikarus-din-anii-70
avatar
Cristian P
Moderator

Mesaje : 724
Data de inscriere : 30/09/2013
Varsta : 28
Localizare : Ploiesti

Sus In jos

Re: !NEWS ALERT!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 17 din 17 Înapoi  1 ... 10 ... 15, 16, 17

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum